Stiri de ultima ora

CASCO si RCA continua sa aduca pierderi uriase pentru asiguratori. Rata combinata a explodat in 2019

CASCO si RCA continua sa aduca pierderi uriase pentru asiguratori. Rata combinata a explodat in 2019
Economic
RCA si CASCO au aratat inca o data capacitatea de a genera pierderi semnificative pentru piata de asigurari din Romania, la finalul primelor trei trimestre din acest an, iar impactul s-a resimtit la nivel intregii clase de asigurari generale (care include, printre altele, si politele de asigurari de locuinte facultative si obligatorii) fara ca profitul de pe alte linii de business sa poata compensa pierderile.

"Rata combinata a daunei calculata pe date cumulate pentru toate clasele de asigurari generale s-a situat in trimestrul intai din 2019 la o valoare de 110,6%, in crestere comparativ cu indicatorul aferent aceleiasi perioade din anul precedent ce inregistra o valoare sub nivelul de 100%", potrivit ultimului raport al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Rata combinata constituie raportul dintre cheltuieli (plus daune) si venituri (prime brute subscrise) pentru o companie de asigurari. Asta inseamna ca o companie cu rata combinata de peste 100% trebuie sa completeze obligatiile financiare cu majorari de capital sau imprumuturi. Din experienta pietei de asigurari din Romania, odata cu cresterea ratei combinate, apar de obicei si intarzieri la plata daunelor RCA si CASCO, in contextul in care companiile de asigurari respective vor avea probleme cu cash-flow-ul.
www.wall-street.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus