Stiri de ultima ora

Calatorie Art Nouveau in vila Csonka din Targu Mures: o casa imbratisata de copaci

Calatorie Art Nouveau in vila Csonka din Targu Mures: o casa imbratisata de copaci
Economic
Astfel, casa istorica construita la inceputul secolului XX a fost transformata intr-o unitate de cazare si face parte dintr-un concept hotelier de lux a carui investitie totala s-a ridicat la peste 7 mil. euro. Familia Adinei Plopeanu, managerul hotelului si unicul actionar, fiica omului de afaceri Emil Morariu- fost actionar Bere Mures, a cumparat proprietatea in 2003 pentru 250.000 euro. In ultimii 5 ani, fiica omul de afaceri si sotul ei au lucrat la proiectul hotelier Privo si au incercat alaturi de arhitecti sa gaseasca cea mai buna varianta prin care sa puna o constructie noua langa bijuteria arhitecturala construita in stil Art Nouveau.

“Am stat mult sa selectam conceputul potrivit, care sa ne reprezinte”, a spus Adina Plopleanu. Printre ideile vehiculate in acesti ani s-au numarat constructia unui hotel la strada principala, care a nu a ramas in picioare pentru ca parcul din fata casei este monument istoric, dar si constructia unui hotel nou similar ca arhitectura vilei Csonka. “Nu am dorit sa facem o pastisa”, spune Oliver Nemes, architect la D3 Group, compania care a proiectat hotelul Privo, concept premiat chiar si international. Astfel s-a ajuns la o constructie noua, cu design futurist, extravaganta poate pentru unii, cu un regim de inaltime mic, care sa nu fie invaziva fata de cladirea monument istoric si in acelasi timp sa se imbine perfect cu aceasta. Tot proiectul hotelier a fost construit in jurul vilei Csonka, ca un nucleu al intregului concept. Intreaga constructie noua isi propune sa puna in valoarea cladirea istorica, care poate fi admirata de turisti in timp ce merg spre camerele lor, cand asteapta in lobby sau cand iau masa.

Turistii poti fi cazati si in vila, nu doar in hotelul nou, investitorii amenajand camerele astfel incat sa poata primi oaspeti. Vila Csonka are o capacitate de cazare de 6 camere si o suprafata construita de peste 400 mp.
www.wall-street.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus