Stiri de ultima ora

BVB Prime Transaction: Valoarea tranzacţiilor continuă să scadă

BVB Prime Transaction:  Valoarea tranzacţiilor continuă să scadă
Economic
• BET - puţin sub nivelul avut anterior apariţiei în spaţiul public al primelor informaţii privind OUG 114  

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a consemnat, în penultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii, un rulaj de numai 3,26 milioane de euro, inferior atât celui înregistrat în ziua anterioară, de 4,59 milioane de euro, cât şi mediei zilnice a acestui an, de 8,99 milioane de euro. Indicele BET, reperul pieţei noastre de capital, a marcat o creştere de 0,28%, până la 8.328,02 puncte, ceea ce plasează coşul de acţiuni la circa 90 de puncte sub nivelul anterior datei de 19 decembrie 2018, prima zi în care bursa noastră a trăit sub spectrul măsurilor din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 114/2018.

Brokerii de la Prime Transaction au notat, în raportul zilnic al societăţii: "Toţi indicii au închis pe verde şedinţa de astăzi (n.r. ieri). Variaţiile au fost cuprinse între +0,22% pentru BET-NG şi +0,62% în cazul BET-FI. Pentru a nouă şedinţa consecutiv, indicele BET închide pe plus, însă valoarea tranzacţiilor a continuat să scadă, ajungând astăzi (n.r. ieri) abia la 15,5 milioane lei. Remarcăm evoluţia ascendentă a titlurilor Fondul Proprietatea (FP) de +1,06%, până la 0,956 lei/acţiune. Astfel, creşterea preţului acţiunilor FP este principalul vector pentru închiderea pe plus a indicilor din care face parte compania. Din BET, cea mai mare creştere a fost însă cea a acţiunilor DIGI Communications (DIGI) +1,63%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile Romgaz (SNG), titlurile producătorului de gaze naturale încheind ziua bursieră la 33,3 lei/unitate, în creştere cu 0,3%, pe fondul unei valori tranzacţionate de 5,04 milioane de lei.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile FP, care au cumulat transferuri de 2,37 milioane de lei.

Acţiunile Banca Transilvania (TLV) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 2,17 lei, cu 0,46% sub cel din şedinţa anterioară, rulajul cu titlurile TLV fiind de 1,36 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de acţiunile Nuclearelectrica (SNN), ultima cotaţie a emitentului fiind de 10,42 lei/titlu, în urcare cu 0,97%, evoluţie apărută pe fondul unei valori transferate de doar 0,66 milioane de lei.

Indicele compozit BET Plus, al celor mai tranzacţionate 40 de titluri de la bursa noastră, a consemnat o creştere de 0,32%, iar indicele BET - BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a marcat un avans de 0,35%.

Indicele BET-XT, ce include cele mai tranzacţionate 25 de acţiuni de la BVB, s-a apreciat cu 0,3%.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus