Stiri de ultima ora

BURSELE LUMII Optimism pe pieţele internaţionale

BURSELE LUMII Optimism pe pieţele internaţionale
Economic
Bursele din Europa s-au înscris pe un curs pozitiv ieri, pe fondul aşteptărilor legate de măsurile pe care le vor lua guvernele şi băncile centrale din lume ca să reducă impactul crizei generate de epidemia de coronavirus.

• Deutsche Börse

- Acţiunile companiei auto germane Daimler AG s-au apreciat cu 2,1%, la 37,44 euro la ora 14.58. Mercedes-Benz lansează un plan de reducere a costurilor pentru a face rost de sumele necesare producerii vehiculelor electrice şi autonome, un pas care ar putea duce la eliminarea unor platforme întregi şi familii de motoare, a avertizat Markus Schaefer, membru al board-ului societăţi- mamă Daimler.

- Titlurile producătorului britanic de cipuri Dialog Semiconductor Plc au crescut cu 1,9% pe piaţa germană, la 31,99 euro la ora 14.59, după ce acesta a informat că lanţurile de aprovizionare şi producătorii ar putea reveni la activitatea normală până în trimestrul al doilea.

- Acţiunile lanţului german de retail Metro AG au scăzut cu 1,2%, la 12,27 euro la ora 14.59. Distribuitorul american de alimente Sysco a contactat Metro pentru o potenţială preluare a retailerului german, spun surse citate de Reuters.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus