Stiri de ultima ora

Bursele din întreaga lume, bulversate de contracţia indicelui Dow Jones

Bursele din întreaga lume, bulversate de contracţia indicelui Dow Jones
Economic
Indicele Dow Jones a înregistrat joi a doua cea mai mare scădere din istoria sa, de 4,2%, în timp ce randamentele obligaţiunilor au crescut. Toate acestea s-au răsfrânt puternic asupra burselor din întreaga lume: bursele europene au deschis în scădere, la fel ca şi bursele asiatice. Şi Bursa de la Bucureşti a deschis în scădere, având un minus de circa 1,3%.

Bursele din Europa au deschis ziua în scădere, după ce indicele Dow Jones a înregistrat luni o nouă contracţie puternică, potrivit Bloomberg.

Bursa de pe Wall Street a închis din nou în scădere, joi, iar indicele Dow Jones a înregistrat a doua cea mai mare scădere din istoria sa, de 4,2%, în timp ce randamentele obligaţiunilor au crescut.

Într-o săptămână volatilă pentru investitorii globali, vineri, în deschiderea şedinţei de tranzacţionare, indicele japonez Nikkei 225 a înregistrat o scădere cu 3,2%, iar cel al Bursei de la Shanghai a coborât cu 5%. La Hong Kong indicele Hang Seng a consemnat o scădere de 3,8%.

Cele mai mari burse din Europa, cele din Londra, Paris şi Milano, au deschis ziua pe roşu. Singura bursa care a deschis pe verde a fost cea de la Frankfurt. Şi Bursa de la Bucureşti a deschis în scădere, având un minus de circa 1,3%.

Şi Bursele din Asia au deschis în scădere, vineri, după ce Dow Jones a înregistrat a doua cea mai mare scădere într-o singură zi din istoria sa.

Bursa de pe Wall Street a închis din nou în scădere, joi, iar indicele Dow Jones a înregistrat a doua cea mai mare scădere din istoria sa, de 4,2%, în timp ce randamentele obligaţiunilor au crescut, relatează MarketWatch.

Indicele S&P 500 a încheiat tranzacţiile în coborâre cu 3,8%, iar Nasdaq Composite în scădere cu 3,9%, după o nouă şedinţă marcată de fluctuaţii mari ale cotaţiilor acţiunilor.

Prin aceste evoluţii, Dow Jones şi S&P 500 au intrat pe o tendinţă de corecţie, evoluţie definită printr-o scădere de 10% faţă de un maxim atins în ianuarie.

Volatilitatea din piaţă s-a menţinut ridicată, iar investitorii nu au putut să constate că piaţa ar atins nivelul minim.

Piaţa a fost dominată de temerile legate de inflaţie, iar randamentele obligaţiunilor au crescut.

În Europa, indicele Stoxx Europe 600 a închis în declin cu 1,6%, iar indicele britanic FTSE 100 a coborât cu 1,5%. Indicele MSCI Emerging Market a pierdut 1,2%.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus