Stiri de ultima ora

BURSELE DIN LUME BCE aduce avans pe pieţele din Europa

BURSELE  DIN LUME BCE aduce avans pe pieţele din Europa
Economic
Bursele din Europa au crescut ieri, în condiţiile în care Banca Centrală Europeană (BCE) a confirmat că ia în calcul noi stimulente economice.

Titlurile companiei auto germane "Volkswagen" AG s-au apreciat cu 0,2%, la 139,36 euro. "Volkswagen" a semnat un acord pentru a dezvolta o camionetă cu rivalul american "Ford Motor" Co. şi va continua discuţiile privind extinderea alianţei lor în vederea includerii serviciilor de mobilitate şi conducere autonomă.

Acţiunile grupului auto german "Daimler" AG au urcat cu 0,3%, la 51,48 euro. Societatea a anunţat încheierea unei alianţe cu grupul auto chinez "Geely", proprietarul mărcii Volvo, pentru a produce împreună în China, începând din anul 2022, următoarea generaţie de automobile marca Smart.

Titlurile lanţului francez de distribuţie "Carrefour" SA au scăzut cu 1,8%, la 16,41 euro. "Carrefour" vrea să elimine 1.229 de locuri de muncă la hipermarketurile din Franţa, în cadrul unui plan de transformare ce prevede creşterea vânzărilor şi profiturilor celui mai mare grup european de retail, conform unui reprezentat al sindicatului Force Ouvriere.

Acţiunile "Hochtief" AG au pierdut 9,3%, ajungând la 127,80 euro, în urma apariţiei informaţiei conform căreia operatorul italian de autostrăzi "Atlantia" SpA a vândut 5,6 milioane de titluri ale societăţii germane de construcţii (aproape 8% din companie), în vederea obţinerii de fonduri necesare reducerii datoriilor sale. În acest context, titlurile "Atlantia" SpA au înregis­trat un plus de 0,4%, la 22,45 euro.

Acţiunile companiei farmaceutice germane "Evotec" AG au urcat cu 3,5%, la 22,84 euro, după ce aceasta a raportat sporirea vânzărilor sale cu 42% în anul fiscal 2018.

La ora 16.31 (ora României), indicele FTSE MIB al pieţei din Milano a scăzut cu 0,2%, la 21.145,15 puncte, CAC 40 al celei din Paris a crescut cu 0,3%, la 5.317,15, DAX al Bursei din Frankfurt - cu 0,4%, la 11.462,87.

• Curs mixt pe Wall Street

Bursele americane au urmat un curs mixt ieri, în des­chidere, în aşteptarea unor detalii legate de progresul negocierilor comerciale dintre SUA şi China.

Titlurile producătorului de avioane "Boeing" Co. au coborât cu 0,1%, la 373,70 dolari. Compania a anunţat că a reprogramat un soft al aeronavelor 737 MAX, pentru a preveni ca datele eronate să declanşeze un sistem anti-blocare ce este evaluat intens în urma a două prăbuşiri a unor avioane de acest tip, într-un interval de cinci luni.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus