Stiri de ultima ora

Bursa de la București a recuperat câte ceva din scăderile înregistrate de la începutul anului

Bursa de la București a recuperat câte ceva din scăderile înregistrate de la începutul anului
Economic
Bursa de la București a recuperat joi câte ceva din scăderile înregistrate de la începutul anului, indicele BET arătând un plus de 1,52%, la 7.184, 84 puncte; valoarea tranzacțiilor a fost la jumătate față de media anului, de 25 milioane lei (5,34 milioane euro), potrivit mediafax.

Capitalizarea bursieră a fost de 142,61 miliarde lei (30,45 miliarde euro).

Cele mai mari creșteri de preț au fost înregistrate de Uztel (UZT) cu o creștere de 13,33%, Amonil (AMO) cu 12,5% și BRD (BRD) cu 4,25%. Descreșteri importante ci fost consemnate de Oltchim (OLT) cu un minus de 14,94%, Sinteza (STZ) cu -5,07% și Condmag (Comi) cu -2,86%.

Din punct de vedere al valorii tranzacțiilor s-au evidențiat Banca Transilvania (TLV) cu 10,7 milioane lei, BRD (BRD) cu 3,4 milioane lei și Romgaz (SNG) cu 3,2 milioane lei. Cele mai mari volume tranzacționate au consemnat de Banca Transilvania (TLV) cu 6 milioane acțiuni, Fondul Proprietatea (FP) cu 3,2 milioane acțiuni și SIF TRansilvania (SIF 3) cu 1,1 milioane acțiuni.

Companiile care compun indicele BET, al celor mai tranzacționate titluri, au înregistrat creșteri ale prețurilor, cu excepția Transelectrica, Fondului Proprietatea, Nuclearelectrica și Romgaz.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus