Stiri de ultima ora

Bursa de la Bucureşti a închis pe roşu sedinţa de luni: Valoarea tranzacţiilor a scazut de cinci ori faţă de cea de vineri

Bursa de la Bucureşti a închis pe roşu sedinţa de luni: Valoarea tranzacţiilor a scazut de cinci ori faţă de cea de vineri
Economic
Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 16 acţiuni cu excepţia SIF-urilor, a înregistrat o depreciere de 0,23%, până la 8.205,08 puncte. BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a pierdut 0,28% din valoare, iar BET-NG, care măsoară evoluţia celor 10 companii energetice şi de utilităţi, a închis pe minus cu 0,02%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a consemnat o scădere de 0,27%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a coborât cu 0,05%. Indicele SIF-urilor, BET-FI, a înregistrat o depreciere de 0,40%.

Pe Piaţa Reglementată, acţiunile Băncii Transilvania au fost cele mai tranzacţionate, generând schimburi de 5,47 milioane de lei, urmată de titlurile OMV Petrom (3,59 milioane de lei) şi BRD - Groupe Societe Generale (2,32 milioane de lei).

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Sinteza, care s-au apreciat cu 4,72%, Bermas (+3,45%) şi MedLife (+2,74%).

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de acţiunile Zentiva, care au pierdut 7,89% din valoare, Electromagnetica (-6,12%) şi Turism Felix (-5,76%).
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus