Stiri de ultima ora

Bursa a intrat pe plus faţă de începutul anului. Banca Transilvania intră în indicele Stoxx 50

Bursa a intrat pe plus faţă de începutul anului. Banca Transilvania intră în indicele Stoxx 50
Economic
Indicele BET, referinţa bursei de la Bucureşti, s-a apreciat cu 4,6% pe parcursul lunii august, cel mai mare avans dintre bursele din Europa, după ce peisajul bursier la nivel internaţional a fost marcat de calmitate, volatilitatea fiind la minimele acestui an.

Pe de altă parte, acţiunile Băncii Transilvania (TLV), emitent cu 8,7 mld. lei capitalizare, vor intra de la 14 septembrie în compoziţia indicelui Stoxx Eastern 50 Index, în care sunt incluşi cei mai importanţi emitenţi din sectoare cheie din estul Europei.

Astfel, banca de la Cluj devine singurul emitent listat la Bursa de Valori Bucureşti care intră în compoziţia indicelui Stoxx, operatorul diviziei de indici ai Deutsche Boerse Group. Acţiunile TLV, care au cea mai mare componenţă în indicele BET, respectiv 20,85%, s-au apreciat cu 4,4% în luna august, iar titlurile Fondului Proprietatea, cu o pondere de 20,38% - a doua din BET, au înregistrat un avans de 2,45%.

Cel mai tranzacţionat emitent de la Bucureşti a fost în august Banca Transilvania, după ce s-au derulat un număr de 7.390 tranzacţii, cu o valoare cumulată de 92 mil. lei, adică 20,6% din întregul rulaj al lunii august.
www.zf.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus