Stiri de ultima ora

Bugetul UE pentru redresare: Comisia propune un nou Program pentru sănătate EU4Health cu un buget de 9,4 miliarde de euro

Bugetul UE pentru redresare: Comisia propune un nou Program pentru sănătate EU4Health cu un buget de 9,4 miliarde de euro
Economic
Comisia a propus un nou program ambiţios de sănătate, independent, pentru perioada 2021-2027 - Programul de sănătate EU4Health, cu un buget de 9,4 miliarde de euro.

EU4Health va aduce o contribuţie semnificativă la recuperarea post-COVID-19, având o populaţie a UE mai sănătoasă, îmbunătăţind rezilienţa sistemelor de sănătate şi promovând inovaţia în domeniul sănătăţii. Acesta va umple golurile identificate în contextul crizei COVID-19 şi va avea grijă ca sistemele de sănătate ale UE să fie suficient de rezistente pentru a face faţă ameninţărilor noi şi viitoare la adresa sănătăţii.

Comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides, a declarat: „Cu pachetul de redresare şi bugetul revizuit al UE pentru următorii şapte ani, propunem o viziune strategică pentru a aborda atât situaţia curentă, cât şi provocările viitoare. Ca parte a acestui pachet, noul program EU4Health va schimba jocul, va aduce o adevărată schimbare de paradigmă în modul în care UE se ocupă de sănătate şi un semnal clar că sănătatea cetăţenilor noştri este mai mult ca niciodată o prioritate pentru noi toţi.”

Cu programul de sănătate EU4Health, acum va fi posibil ca UE să gestioneze mai bine ameninţările transfrontaliere la adresa sănătăţii, să se asigure că medicamentele sunt disponibile şi accesibile şi să consolideze sistemele noastre de sănătate.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus