Stiri de ultima ora

Bugetul de pensii, suplimentat cu 517 milioane de lei pentru creşterea pensiilor de la 1 septembrie

Bugetul de pensii, suplimentat cu 517 milioane de lei pentru creşterea pensiilor de la 1 septembrie
Economic
Proiectul rectificării bugetare prevede alocări suplimentare Ministerului Muncii, de 517 milioane de lei, în special pentru plata pensiilor până la sfârşitul acestui an.

Potrivit proiectului de rectificare bugetară, postat marţi dimineaţă pe site-ul MFP, se propune alocarea suplimentară pentru Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale cu 326,4 milioane lei per sold,

în principal prin majorarea transferurilor de echilibrare către bugetul asigurărilor sociale de stat cu suma de 517,4 milioane lei şi a cheltuielilor de personal cu 50 milioane lei,

diminuarea cu suma de 200 milioane lei la transferuri între unităţi ale administraţiei publice care înregistrează un nivel scăzut al execuţiei (9,9% din an, respectiv 52,7% din semestru) în principal din nerealizarea programelor de interes naţional, precum şi a cheltuielilor aferente proiectelor cu finanţare din FEN cu 30,0 milioane lei unde execuţia este de 13,5% din an.

Cel mai probabil, măsura este necesară pentru asigurarea creşterii punctului de pensie de la 1 septembrie, conform calendarului asumat în Programul de Guvernare.

Luna trecută, Marius Budăi, ministrul Muncii, a dat asigurări că punctul de pensie creşte de la 1 septembrie cu 15%, la 1.265 lei, odată cu implementarea noii Legi a pensiilor.

El a precizat că odată cu intrarea în vigoare a noii Legi a pensiilor mai sunt de implementat şi alte sporuri, dar şi pensiile de agricultori.

"Noi mai avem în lege de implementat acel 25% pentru pensia de urmaş, acel 10% pentru documente care nu au fost luate în calcul, sporuri din anexa 5 la Legea 215, la anexa 263, acele sporuri care nu au avut caracter permanent şi nu au constituit contribuţie, cum este acordul global şi alte sporuri. Aceste lucruri trebuie făcute pas cu pas. Mai avem de introdus şi pensiile de agricultori a căror migrare va fi un pic mai dificilă", a explicat oficialul MMJS.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus