Stiri de ultima ora

Bucureşti, declarat cel mai bun oraş din lume pentru munca la distanţă

Bucureşti, declarat cel mai bun oraş din lume pentru munca la distanţă
Economic
Capitala României este extrem de avantajoasă pentru munca la distanţă FOTO Juzant Productions / Getty Images

Bucureşti a fost declarat cel mai bun oraş din lume pentru munca la distanţă, datorită faptului că avem disponibile cele mai multe joburi la distanţă, internetul este ieftin şi rapid, iar costul de trai este redus.

Clasamentul, intitulat Remote Working Index , a luat în considerare 50 dintre cele mai cunoscute oraşe din lume şi s-a bazat pe următoarele criterii: viteza internetului, disponibilitatea serviciilor de livrare de mâncare, numărul de joburi la distanţă disponibile, costul unui laptop MacBook şi costurile traiului de zi cu zi.

Bucureştiul a ajuns în top ca fiind cel mai bun oraş pentru lucrul la distanţă. Asta pentru că circa 4,33% din locurile de muncă din capitala românească au oferit angajaţilor posibilitatea de a lucra la distanţă, cel mai mare nivel dintre toate oraşele din index.

De asemenea, oraşul se clasează foarte bine la viteza internetului, ocupând locul 4 în clasament, cu viteze de 52 Mbps, dar şi la costul vieţii, care se ridică la 421 lire sterline pe lună, locul 7 în clasament.

Cu toate acestea, un MacBook costă 1.444 lire sterline în Bucureşti, mai mult decât în oraşe americane precum Houston, Las Vegas sau Chicago.

Houston a ocupat locul doi în lista generală, urmat de Las Vegas, Atlanta, Budapesta, San Francisco, Los Angeles, Kiev, Chicago şi Varşovia.

Topul celor mai bune 10 oraşe pentru munca la distanţă:

Pe de altă parte, Roma a ieşit drept cel mai prost oraş pentru lucrul la distanţă, conform aceluiaşi index. Oraşul are al doilea cel mai ridicat cost al unui laptop, de 1.596,89 lire sterline şi este al patrulea cel mai rău oraş când vine vorba despre viteza internetului, cu numai 16 Mbps.

Milano s-a clasat pe locul 2 ca unul dintre cele mai slabe oraşe pentru munca la distanţă, urmat de Seul, Paris, Hamburg, Amsterdam, Londra, Köln, Munchen şi Manchester.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus