Stiri de ultima ora

Bosch, vânzări de peste 1,5 miliarde euro cu aplicaţiile din Industria 4.0

Bosch, vânzări de peste 1,5 miliarde euro cu aplicaţiile din Industria 4.0
Economic
Industria 4.0 a devenit o parte importantă într-o fabrică: în ultimii patru ani, Bosch a înregistrat vânzări de peste 1,5 miliarde de euro cu aplicaţiile de Industrie 4.0.

Începând cu 2022, Bosch plănuieşte să genereze vânzări anuale de peste un miliard de euro cu Industria 4.0, se arată într-un comunicat al companiei remis, astăzi, Redacţiei noastre.

Compania a prezentat fabrica viitorului la târgul de la Hanovra: autovehiculele de transport autonome livrează componente către spaţii de lucru digitale, soluţiile robotice sprijină lucrătorii în producţie, iar controlul calităţii este realizat cu ajutorul inteligenţei artificiale (IA).

Datorită tehnologiei 5G, comunicarea între maşini şi sisteme are loc fără probleme şi aproape în timp real.

Conform cifrelor preliminare, Bosch a înregistrat, anul trecut, o creştere de 8,9%. După ajustarea în funcţie de fluctuaţiile cursului de schimb valutar, creşterea a fost de 11 %. Vânzările au crescut până la 7,4 miliarde de euro.

"Industria 4.0 aduce multe beneficii. Soluţiile digitale şi conectate sporesc eficienţa, flexibilitatea şi productivitatea fabricilor", spune un membrul în Consiliul de Administraţie, Bosch Rolf Najork, care supraveghează evoluţia acestui sector de activitate, potrivit comunicatului.

Fabrica Bosch din Blaichach, din sudul Germaniei, a introdus tehnologii moderne de producţie care au crescut volumele de sisteme ABS şi ESP cu 200% în şase ani - fără o extindere a capacităţii sau achiziţii noi.

"Dacă vrei ca ideea fabricii viitorului să prindă contur, vei vedea că diferenţele dispar, iar producţia şi logistica trebuie gândite ca un singur element. Este singurul mod prin care Industria 4.0 poate avea şanse de reuşită în practică", declară Najork.

În cadrul târgului de la Hanovra, Bosch Rexroth prezintă ActiveShuttle: acest vehicul de transport autonom cară materialele de la depozit până la locul exact de pe linia de producţie.

Echipat cu scanere laser, ActiveShuttle îşi găseşte singur drumul, recunoaşte alte vehicule şi oameni - şi poate chiar învăţa: sistemul de transport îşi creează propria hartă a locaţiei şi o actualizează în mod continuu.

"Industria 4.0 nu poate exista fără software. Prin divizia noastră de Industrie Conectată Bosch, ne consolidăm poziţia de lider în aplicaţii de Industrie 4.0 şi reunim expertiza în materie de software şi servicii sub numele Nexeed", a declarat Stefan Aßmann, directorul diviziei Industrie Conectată Bosch, citat în comunicat.

Cu ajutorul inteligenţei artificiale, utilajele pot învăţa cum să acţioneze inteligent şi să anticipeze.

Noul standard de comunicaţii mobile 5G transmite date cu o viteză de până la 100 de ori mai mare faţă de standardul precedent. Nivelul de fiabilitate a crescut, în timp ce întârzierile la transmiterea datelor s-au redus la minim.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus