Stiri de ultima ora

Bomba Anului! Partidul REZIST, înființat în ziua protestelor

Bomba Anului! Partidul REZIST, înființat în ziua protestelor
Economic
Partidul Rezist a fost validat de către judecătorii Tribunalului București în data de 10 august. Doar Raiffeisen Bank România a acceptat deschiderea unui cont bancar pentru acest partid.

Ultima ora

Fondatorul Partidului Rezist este Petrică Folică, fost consilier local la Primăria Timişoara. El a depus documentete pentru înfiinţarea partidului în primăvara anului 2017, la Tribunalul Bucureşti, dar judecătorii au decis înregistrarea formaţiunii politice în data de 10 august, ziua protestelor violente. Petrică Folică ne-a spus că nicio bancă nu a acceptat deschiderea unui cont bancar pentru Partidul Rezist. “Într-un fnal, Raiffeisen Bank România a acceptat deschiderea unui cont bancar. Peste 500 de membri au fost în momentul înfiinţării, acum sunt peste 6.000 şi 47 de filiale în ţară şi în străinătate”, ne-a explicat Folică.

Întrebat cine finanţează partidul, fostul consilier local ne-a precizat: “Săptămâna aceasta am să postez site-ul Partidului Rezist în care există o rubrică unde se pot face donaţii pentru Partid. Nu am înţelegeri de finanţare cu grupuri de interese”, ne-a spus Petrică Folică. Potrivit acestuia, principalele obiective ale Partidului Rezist sunt aplicarea Punctului 8 al Proclamaţiei de la Timişoara,  judecarea în regim de urgenţă a dosarelor: Revoluţiei din 1989, mineriadelor, Colectiv şi intervenţiei violente a Jandarmeriei împotriva cetăţenilor care manifestau paşnic la mitingul din 10 august, administrarea bugetului patrimoniului naţional doar în beneficiul românilor, nu al grupurilor de interese.

Partidul Rezist ar putea avea candidaţi pentru alegerile europarlamentare. “De doi ani, românii protestează în stradă pentru schimbarea clasei politice compromise. Eu, împreună cu Partidul Rezist, ofer o alternativă reală de schimbare în bine a politicii şi administraţiei naţionale. Candidaţii Partidului Rezist pentru alegerile Europarlamentare vor fi români oneşti cu performanţe profesionale”, ne-a mai explicat Petrică Folică. Conform acestuia, Partidul Rezist reprezintă doctrina politică privind organizarea şi conducerea democratică a societăţii având la bază principiile egalităţii şi dreptăţii sociale, ale promovării intereselor producătorilor de valori materiale şi spirituale, ale protecţiei sociale, a categoriei de cetăţeni defavorizaţi, prin limitarea puterii claselor sociale avute, îndeosebi a monopolurilor.

“Bătaie” pe partid

Tot în primăvara anului trecut, un argeşean, Iulian Uţă, a demarat procedurile pentru înfiinţarea Partidului Rezist.El a înregistrat la OSIM marca # REZIST şi logo-ul afferent. La jumătatea lunii martie 2017, acesta a despus şi actele pentru înfiinţarea Partidului Rezist. Petrică Folică a depus actele pentru înfiinţarea partidului cu două săptămâni înainte. 
capital.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus