Stiri de ultima ora

Bilanţul îmbolnăvirilor cu coronavirus ajunge la 70

Bilanţul îmbolnăvirilor cu coronavirus ajunge la 70
Economic
Actualizare - Ludovic Orban a anunţat că toţi senatorii PNL vor intra în carantină.

Actualizare - Încă două cazuri confirmate de îmbolnăvire cu coronavirus, bilanţul ajunge la 70. Cele două cazuri sunt senatorul PNL Vergil Chiţa şi soţia acestuia. Senatorul a fost prezent la Parlament luni.

Actualizare - Patru cazuri de coronavirus au fost diagnosticate vineri la Constanţa, bilanţul la nivel naţional ajungând astfel la 68 de cazuri.

Este vorba de 3 bărbaţi şi o femeie, toţi contacti cu prima persoană din judeţul Constanţa infectată cu coronavirus, un bărbat de 52 de ani, care este asistent medical în cadrul Spitalului Judeţean.

Actualizare - Încă cinci cazuri de coronavirus au fost confirmate joi în Capitală, numărul total ajungând la 64. Patru dintre cazuri au legătură cu fostul ofiţer MAI care a fost internat la Spitalul "Dimitrie Gerota".

Actualizare - Numărul cazurilor de coronavirus ajunge la 59. A fost diagnosticat un bărbat de 53 de ani din Covasna şi încă şase cazuri în Hunedoara. Bărbatul a venit din Italia, de la Trentino, în 8 martie. El s-a autoizolat la domiciliu şi s-a îmbolnăvit ca urmare contactului cu un caz deja diagnosticat.

Actualizare - Alte două cazuri au fost confirmate, joi seara, în ţara noastră.

Este vorba despre un şofer de TIR din Mureş, care a călătorit în Italia şi despre o femeie de 33 de ani care lucrează în Italia şi care s-a întors, marţi, în ţară.

Femeia s-a intors pe 10 martie în ţară, iar în ziua urmatoare, s-a internat cu durere în gât la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca.

Actualizare - 50 de cazuri confirmate în România. Pacientul 50 este o femeie din Neamţ, revenită dintr-o zonă de carantină din Italia.

Actualizare - Al 49 - lea caz de coronavirus a fost diagnosticat, joi, în ţara noastră, o femeie de 45 de ani, venită din Italia, aflată în carantină în Arad, potivit Digi 24.

Femeia este din Cluj, este asimptomatica şi urmează sa fie transferată la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara. Acesta este al doilea caz depistat joi.

Actualizare - Încă două cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate joi, bilanţul îmbolnăvirilor ajungând la 49 persoane, conform datelor Institului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Grupul de Comunicare Strategică a confirmat până acum 48 de cazuri. Au fost deschise 21 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi două pentru comunicarea de informaţii false.

Datele INSP indică existenţa a 49 de cazuri de coronavirus, 21 fiind în Capitală, în timp ce Grupul de Comunicare strategică a confirmat până la această oră 48 de cazuri de infectare cu coronavirus.

Conform Grupului de Comunicare Strategică, este vorba despre o femeie de 20 de ani, din Bucureşti, contact indirect al pacientului 17, bărbatul de 60 de ani, fost ofiţer MAI, care a fost internat pe 5 martie la Spitalul Dimitrie Gerota, fiind depistat pozitiv ulterior internării.

Digi 24 relatează că a doua persoană este un bărbat, tot contact indirect al celui care a fost internat la Spitalul "Dimitrie Gerota".

Grupul de Comunicare Strategică transmite că 6 persoane au fost declarate vindecate.

Totodată, până în prezent, au fost înregistrate 21 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal şi două dosare penale înregistrate pentru comunicarea de informaţii false, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 404 Cod Penal.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus