Stiri de ultima ora

Beretta ajunge în Guvern. Arma de asalt de ultimă generaţie, construită la Plopeni

Beretta ajunge în Guvern. Arma de asalt de ultimă generaţie, construită la Plopeni
Economic
Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, a declarat că speră ca în această săptămână să se prezinte în şedinţa de Guvern cu finalizarea negocierilor cu producătorul italian Beretta pentru lansarea producţiei de Beretta ARX în România, la Plopeni.

Ministrul a subliniat că România are nevoie de o industrie de apărare puternică, nu doar din perspectivă strategică, ci şi din perspectivă economică.

"În cadrul ministerului am industria de apărare, o industrie care a fost neglijată mulţi ani şi care, pentru prima dată, în acest an are un buget de 11 ori mai mare. (...) Avem nevoie de o industrie de apărare puternică, nu numai că e strategică, dar şi produce o valoare în economie. Avem IAR Braşov, care iar începe să fie renumit, producem pentru Armata Română, avem IOR Bucureşti, care bate la sistemele de 18 şi Zeiss şi Swarovski. (...) Toată producţia IOR Bucureşti se exportă în SUA. Adică economia românească a început să conteze, a început să fie cunoscută, produsele româneşti au început să apară, totul e să fie sprijinite", a afirmat Bădălău.

La începutul anului, Niculae Bădălău declara că o armă Beretta de ultimă generaţie ar putea fi produsă la Plopeni, negocierile cu italienii fiind finalizate în proporţie de 60%. Contractul ar putea să fie încheiat în vară şi în toamnă să aibă loc prima asamblare. El a subliniat că este vorba despre o armă cu recul zero şi că au avut loc discuţii şi cu cei de la Ministerul Apărării, care au testat arma. Investiția italienilor la Plopeni ar urma să ajungă la cinci milioane de euro.
incont.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus