Stiri de ultima ora

Bentley lucreaza la prima sa masina electrica

Bentley lucreaza la prima sa masina electrica
Economic
Bentley are in vedere lansarea primului sau vehicul complet electric, pentru a contribui la reducerea emisiilor de CO2, in conditiile in care parlamentarii din intreaga lume introduc obiective mai stricte de reducere a emisiilor.

5 Noiembrie 2018 , Auto

Bentley are cea mai mare amprenta de carbon dintre marcile grupului, datorita modelelor sale mari si grele, de aceea vrea ca pana in 2025 sa aiba in gama si un model 100% electric pe o platforma a Porsche - Audi denumita Premium Platform Electric (PPE), scrie Automotive News Europe .

Platforma este de asteptat sa sprijine o noua generatie de masini performante incepand cu anul 2021, cu o acceleratie mai rapida, viteze superioare si timpi de reincarcare mai rapizi. Prin colaborarea cu Audi, Porsche estimeaza ca va economisi costurile cu 30%.

Bentley a prezentat Bentley EXP 12 Speed 6e concept la Salonul Auto de la Geneva 2017

Anul acesta, Bentley a inregistrat o pierdere de 57 milioane euro in al treilea trimestru si de 137 milioane de euro in primele noua luni. Pierderea a fost datorata, in mare parte, intarzierilor continue in cresterea productiei noului Continental GT, bazat pe platforma MSB a VW Group pentru vehicule cu tractiune spate dezvoltata de Porsche. Una dintre complicatiile a fost generata de adaptarea sistemului de ambreiaj dublu Porsche pentru clientii Bentley.

"Este foarte important pentru noi ca nu exista compromisuri in ceea ce priveste calitatea, astfel incat rampa a fost mai lenta decat am fi dorit, deoarece produsul nu era suficient de matur", a spus Frank Witter, VW Group finance chief.

Constructorul britanic de automobile Bentley Motors a fost fondat pe 18 ianuarie 1919 de Walter Owen Bentley, iar in 1931 a fost preluat de Rolls-Royce. In 1998, Bentley a intrat in Grupul Volkswagen. Compania Bentley are sediul in Crewe, Anglia, Regatul Unit.
www.wall-street.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus