Stiri de ultima ora

Avioanele americane au ajuns în UCRAINA. Noi suntem pregătiţi să oprim agresorul

Avioanele americane au ajuns în UCRAINA. Noi suntem pregătiţi să oprim agresorul
Economic
Sprijin american pentru Ucraina. Armata SUA a efectuat un zbor extraordinar deasupra Ucrainei, în cadrul Tratatului internațional "Cer deschis".

Ultima ora

Armata americană a anunţat astăzi că a efectuat un zbor extraordinar deasupra Ucrainei, în cadrul Tratatului internaţional "Cer deschis". Statele Unite îşi reafirmă astfel angajamentul faţă de Ucraina după incidentul naval cu Rusia de acum 12 zile din strâmtoarea Kerci, în Marea Azov. Situaţia tensionată din regiune a fost discutată şi la reuniunea OSCE, unde ministrul rus de Externe a calificat acţiunile Ucrainei în Marea Azov drept provocări.

În regiunile considerate cele mai vulnerabile din Ucraina a fost decretată, pe 25 noiembrie, legea marţială pentru o lună. S-au scurs 12 zile de atunci şi, în oraşul port Mariupol situat la Marea Azov nimeni nu pare să fie afectat, deocamdată. De când a început războiul în estul Ucrainei, localnicii spun că au trecut prin momente mai grele.

Alexander Petrovici, pensionar: "De atâţia ani trăim ca şi când ar fi legea marţială. Oamenii trăiesc, îşi văd de treburi, se duc la muncă. Sigur că e rău. Cât o mai dura situaţia asta?"

Ruslan Pustovoit, veteran de război: "În apele noastre teritoriale Rusia s-a comportat neadecvat, a folosit arme, a rănit oameni. E o evoluţie tristă. Noi suntem pregătiţi să oprim agresorul."

Marinarii de pe cele doua nave se află în arest la Moscova. Astăzi, la reuniunea OSCE din Italia, şefa diplomaţiei europene a cerut autorităţilor ruse eliberarea lor.

Articole similare :
comments powered by Disqus