Stiri - Editia din date de 23-02-2018

Arhiva stiri din data de:
23-02-2018 Stiri de ultima ora din

AVERTISMENT: Tratamentele prescrise greşit sporesc rezistenţa la antibiotice

Economic
Erorile în prescrierea tratamentelor nu fac rău doar pacienţilor, ci sporesc şi rezistenţa la antibiotice, a avertizat vineri directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul World Patient Safety Summit, desfăşurat la Londra.

Ultima ora

Rezistenţa antimicrobiană apare atunci când bacteriile suferă transformări care fac medicamentele - în acest caz antibioticele - ineficiente.

Problema a devenit una globală în ultimii ani, existând avertismente că omenirea s-ar putea confrunta cu o apocalipsă post-antibiotice şi cu finalul medicinei moderne dacă nu sunt luate măsuri.

Directorul general OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a spus: Erorile de tratament nu fac rău doar pacienţilor, ci pot spori şi rezistenţa la antibiotice.

Recent, OMS a publicat primul raport global al sistemului de supraveghere antimicrobiană GLASS, iar descoperirile sunt alarmante. În unele ţări, până la 82% din infecţiile bacteriene sunt rezistente la cel puţin unul dintre antibioticele cel mai des folosite, a spus Ghebreyesus.

Erorile de tratament sunt parte din această problemă. Atunci când antibioticele sunt prescrise în mod greşit sau nu sunt administrate corect, nu doar pacientul este în pericol, ci suntem cu toţii.

Dacă antibioticele îşi pierd eficacitatea, atunci proceduri medicale precum chirurgia intestinului, cezarienele, artroplastiile şi chimioterapia ar putea deveni prea periculoase pentru a fi realizate.

Ministrul britanic al sănătăţii, Jeremy Hunt, a atras de asemenea atenţia, în cadrul summitului, asupra erorilor de tratament.

Potrivit unei cercetări realizate de ministerul condus de Hunt, peste 200 de erori de tratament sunt făcute în serviciul naţional de sănătate britanic (NHS) în fiecare an.

Erorile de acest fel, printre care se numără şi prescrierea unui tratament greşit, ar putea contribui la decesul a aproximativ 22.000 de pacienţi anual în Anglia, potrivit studiului.

Jeremy Hunt spune că studiul arată că erorile de tratament sunt o problemă mai importantă decât se crede de obicei şi cauzează probleme şi decese care pot fi prevenite în totalitate .

Ghebreyesus a spus în cadrul summitului că erorile de tratament au un cost estimativ de 42 de miliarde de dolari în fiecare an.Articole similare :
23
feb.
avertisment oms tratamentele prescrise gresit nu fac rau doar pacientilor
Actualitate
Erorile în prescrierea tratamentelor nu fac rău doar pacienţilor, ci sporesc şi rezistenţa la antibiotice, a avertizat vineri directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii OMS , Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul World...

14
nov.
ce pericol ascunde carnea din comert utilizarea excesiva a antibioticelor la animale sporeste raspandirea unui fenomen care face ravagii la nivel mondial
Stiinta-sanatate
Organizaţia Mondială a Sănătăţii atrage atenţia asupra unei alte cauze a răspândirii rezistenţei la antibiotice, şi anume utilizarea excesivă a antibioticelor în creşterea animalelor destinate consumului uman, pentru sporirea creşterii...

02
mar.
unul din cinci romani ia antibiotice fara reteta practica periculoasa care creeaza superbacteriile ce nu mai pot fi tratate
Actualitate
Unul din cinci români ia antibiotice fără reţetă. Practica periculoasă care creează superbacteriile ce nu mai pot fi tratate de Liliana Micu Mediafax Unul din doi români urmează anual...

23
mai.
etiopianul tedros adhanom ghebreyesus ales noul director general al oms diplomati
Actualitate
Etiopianul Tedros Adhanom Ghebreyesus, în vârstă de 52 de ani, a fost ales marți noul director general al Organizației Mondiale a Sănătății OMS , una dintre cele mai importante agenții ale...

29
nov.
oms 10 din medicamentele din tarile in curs de dezvoltare sunt contrafacute sau de calitate inferioara
Actualitate
Produsele medicale contrafăcute și medicamentele de calitate inferioară reprezintă 10 din piața farmaceutică din țările în curs de dezvoltare, potrivit unui raport publicat marți seară de Organizația Mondială a Sănătății...

comments powered by Disqus
Foto:


Evaluare/reevaluare active Wagner Invest Evaluare/reevaluare active Wagner Invest
Evaluare/reevaluare active
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : Economic:
Artilcole stiri grupate pe subiecte