Stiri de ultima ora

Autoturism de lux la mâna a doua sau Dacia nouă? Aceasta e întrebarea

Autoturism de lux la mâna a doua sau Dacia nouă? Aceasta e întrebarea
Economic
Maşinile premium second-hand sunt mai atrăgătoare pentru români decât un model Dacia nou. Peste 221.000 de maşini second-hand au fost înmatriculate în ţara noastră anul trecut, faţă de doar 57.710 maşini noi, conform datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

În ultimii cinci ani, românii au preferat să cumpere automobile la mâna a doua, în special din Germania, decât să plătească pentru un model nou. Cele mai populare mărci sunt Volkswagen, Opel, Audi şi BMW. Ultimele două enumerate sunt mărci de lux, iar un model nou nu este accesibil oricui. Însă cu totul altfel stau lucrurile în privința mașinilor la mâna a doua. Modele precum Audi A4, BMW 320 sau Volkswagen Passat, cu o vechime de peste zece ani, ajung să coste în ţară doar 5.000 de euro. Pe de altă parte, nemţii s-au îndrăgostit de modelul autohton.

Dacia a vândut anul trecut în Germania peste 47.000 de autoturisme, aceasta fiind a doua cea mai importantă piaţă europeană după Franţa. În România, Dacia a vândut anul trecut aproape 25.000 de maşini, Logan berlină fiind cel mai vândut model Dacia din România, cu peste 10.000 de unități.

BMW sau Dacia

La o mașină second-hand îți poți face o idee de vechimea ei și după interior. Chiar dacă a fost bine întreținută se poate observa tapițeria dacă este tocită sau locurile, dacă sunt adâncite. La o mașină nouă nu ai astfel de probleme.

Dacă cumperi o maşină la mâna a doua de la o personă care nu îți inspiră încredere poți verifica dacă mașina a suferit accidente grave accesând baza de date a CEDAM. Interogarea CEDAM permite identificarea după CNP/CUI și numărul de înmatriculare sau seria de caroserie și verificarea se aplică doar mașinilor care au avut o poliță valabilă pe teritoriul

României. Mai grav, dacă suspectezi că mașina este furată o poți verifica în baza de date a poliției accesând site-ul igpr.ro.
capital.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus