Stiri de ultima ora

Autostrada Comarnic-Brasov: au inceput oficial lucrarile; termenul de finalizare este anul 2020

Autostrada Comarnic-Brasov: au inceput oficial lucrarile; termenul de finalizare este anul 2020
Economic
Contractul de finantare pentru autostrada Brasov-Comarnic, in lungime de aproape 10 kilometri, a fost semnat, luni, la patru ani dupa ce a fost lansata licitatia.

"Vorbim de doar 6,3 km de autostrada, plus 3,5 km de drum de legatura cu doua benzi pe sens (harti atasate). Tehnic, ciotul face parte din Autostrada A3 Ploiesti-Brasov, dar este capatul de nord al acesteia, se afla 100% in campie si ajuta punctual soferii care tranziteaza zona de sud-vest a Zonei Metropolitane Brasov. Nu influenteaza sub nicio forma traficul infernal de pe Valea Prahovei", atrage atentia Asociatia Pro Infrastructura.

Licitatia pentru cei 10 kilometri de autostrada a fost lansata in urma cu patru ani, in iulie 2015, contractul a fost semnat in octombrie 2017, iar ordinul de incepere a lucrarilor a fost dat in aprilie 2018.

"Implementarea noii investitii este un exemplu clasic de neputinta si tergiversari. (...) Sunt 4 ani de chin pentru cativa kilometri de drum la campie", mai spune Pro Infrastructura.

"Proiectarea a avut termen scriptic de 6 luni de zile, iar executia efectiva ar trebui sa dureze un an si jumatate. Dar stati! Deocamdata avem autorizatie de construire emisa pentru aproximativ 60% din lucrari. Asadar, suntem deja in intarziere, iar santierul este in continuare blocat de birocratie (exproprieri, relocari utilitati) si incompetenta!", avertizeaza Asociatia.

Contractul de finantare pentru „Autostrada Bucuresti – Brasov, tronson Comarnic – Brasov, Lot 2: Sector Predeal – Cristian, km 162+300 – km 168+600 si drum de legatura” are o valoare totala de 202,2 milioane de lei.

Premierul Viorica Dancila, care a participat luni, la Rasnov, la semnarea contractului de finantare pentru autostrada Brasov-Comarnic, a declarat ca spera ca in acest caz sa fie respectate termenele.

Contractul a fost semnat de ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, si directorul CNAIR, Narcis Neaga, in prezenta premierului Viorica Dancila, a prim-ministrului si a ministrilor Finantelor, Eugen Teodorovici, Economiei, Eugen Badalau, si Sanatatii, Sorina Pintea.

Cu acest prilej, Cuc a anuntat ca va fi reziliat contractul cu constructorul care efectueaza lucrarile pe DN 73.
www.wall-street.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus