Stiri de ultima ora

Asociaţie: Şeful CNAIR minte în stil comunist, cu producţia le hectar, când afirmă că se lucrează la 200 de kilometri de autostradă

Asociaţie: Şeful CNAIR minte în stil comunist, cu producţia le hectar, când afirmă că se lucrează la 200 de kilometri de autostradă
Economic
Afirmaţiile şefului Companiei de Drumuri, Narcis Neaga, potrivit căruia în România se lucrează la 200 de kilometri de autostradă, sunt minciuni în stil comunist, care sfidează nu doar bunul-simţ, ci şi logica matematică, consideră reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.

„Narcis Neaga, şeful CNAIR, sfidează din nou nu doar bunul simţ, ci şi logica matematică, minţind şi dezinformând în stil comunist cu producţia la hectar.

Neaga a declarat: "Conform EUROSTAT, în fiecare stat UE, la un milion de locuitori, pot fi în lucru 6 km de autostradă într-un an. În România, existând 20 de milioane de locuitori, ar trebui să avem în lucru 120 de km de autostradă. În prezent, în România, există în lucru peste 200 de km de autostradă."

Realitatea: contractele de autostrăzi SEMNATE şi ACTIVE însumează 193 de km. Însă în acest moment, MIŞCARE ÎN TEREN există doar pe aproximativ 146 km (restul sunt încă în faza de proiectare: două loturi din A0 Sud şi sectorul Sibiu-Boiţa din A1).

Strict scriptic, ţara noastră are acum 7,3 km de autostradă în execuţie la milionul de locuitori. Problema este că statistica este grosolan scoasă din context!

Ce nu spune Neaga este că zonele cele mai dense (şi civilizate) ale Europei au reţeaua în mare parte finalizată şi nu mai construiesc aşa mult. În plus, în ţările care trebuie să prindă Vestul din urmă ritmul este semnificativ mai mare. De exemplu, Polonia are în execuţie peste 20 km/milionul de locuitori şi în stadii avansate de pregătire încă vreo 30.

Mai grav, din cei 146 km pe care se munceşte, 43 se vor deschide în câteva luni, adică loturile 3 şi 4 din A1 Lugoj-Deva, contracte parafate în august 2013! Mai rămân 103 din care 41 de km, tronsoanele 1 şi 2 din A10 Sebeş-Turda, sunt în construcţie de 4 ani şi jumătate! Şi nu-i vom termina în 2019, ci poate abia la anul!!!

Mai vreţi termene depăşite? Mai avem! Din cei 103-41=62 km rămaşi, aproape 34 de km, adică segmentele Câmpia Turzii-Cheţani şi Cheţani-Iernut (parte din A3) au ordine de începere emise în luna mai 2016! Primul tronson va fi gata abia la final de 2021 (poate), iar celălalt în 2020, realist vorbind.

Cu aceste "performanţe" se laudă Narcis Neaga şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Dezinformare, minciună, doar-doar s-ar acoperi dezastrul care ţine de ani de zile”, a scris Asociaţia Pro Infrastructură pe pagina sa de socializare . 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus