Stiri - Editia din date de 15-11-2017

Arhiva stiri din data de:
15-11-2017 Stiri de ultima ora din

Asigurătorul de credite situat pe locul doi mondial intră pe piaţa din România

Economic
Societatea de asigurări de credit comercial Atradius, aflată pe loc secund la nivel mondial în topul societăţilor care oferă acest tip de asigurare, inaugurează prima sucursală din România.

Atradius oferă servicii de asigurare de credit comercial, protejând companiile împotriva pierderilor ce decurg din neplata datoriilor comerciale. Compania va avea sediul în clădirea SkyTower, amplasată în nordul Capitalei.

„În prezent, România este una dintre cele mai interesante pieţe în curs de dezvoltare din Europa şi oferă un potenţial ridicat”, explică Andreas Tesch, Chief Market Officer în cadrul Atradius. „În acest context, consolidarea prezenţei noastre pe această piaţă reprezintă un pas consecvent în cadrul strategiei noastre de expansiune globală”.

Compania arată că, în ultimii ani, produsul intern brut al României a înregistrat anual o rată de creştere cuprinsă între 4 şi 4,8 procente. În acest context, economia statului cu 20 de milioane de locuitori înregistrează un ritm de creştere mult mai ridicat decât media înregistrată în Uniunea Europeană. În prezent, piaţa asigurărilor de credit din România corespunde unui volum de aproximativ 24 milioane euro, iar ultima rată medie de creştere a fost de 10 procente per an.

„Prin inaugurarea noii noastre sucursale, nu ne rezumăm doar la consolidarea poziţiei noastre în raport cu companiile româneşti, ci dispunem şi de posibilitatea de a oferi în condiţii optimizate, asistenţă clienţilor noştri internaţionali, în cadrul procesului de expansiune pe această piaţă”, afirmă Thomas Langen, Senior Regional Director pentru Germania, Europa Centrală şi de Est în cadrul societăţii Atradius.

Simultan cu sucursala sa din Bucureşti, societatea de asigurări de credit comercial a inaugurat, la Sofia, şi prima sa sucursală din Bulgaria.

În anul 2016, Atradius şi-a extins raza de acţiune în Asia, cu un nou birou în Coreea de Sud. Prin achiziţionarea unei cote de 25 de procente din participaţiile deţinute la Credit Guarantee Insurance Corporation of Africa Ltd (CGIC), o societate cu profil de lider în domeniul asigurărilor de credit comercial în Africa, Atradius a continuat să îşi extindă prezenţa în Africa de Sud şi în alte ţări din regiune.

Prin preluarea unei cote de 100 de procente din societatea Graydon, principala societate specializată în furnizarea de informaţii de bonitate din Olanda, Belgia şi Marea Britanie, precum şi a unei cote de 80 de procente din participaţiile deţinute la societatea portugheză specializată în furnizarea de informaţii de bonitate, Ignios, Atradius şi-a consolidat în continuare activitatea. În mod suplimentar, Atradius Collections (recuperări creanţe) este reprezentată din 2016 şi în India şi China.Va recomandam sa cititi si :
07
mai.
exportatorii romani se confrunta cu riscuri sporite generate de pietele globale care sunt cele mai expuse sectoare
Economic
Situaţia de pe pieţele externe va fi o provocare pe termen scurt şi mediu pentru exportatorii români, din cauza creşterii riscurilor economice şi politice la nivel internaţional. Potrivit asigurătorului de...

25
apr.
medihelp deschide o noua sucursala in bucuresti
Economic
MediHelp România, parte a parte a MediHelp International, a inaugurat la Bucureşti o sucursală concept pentru divizia de vânzări, potrivit reprezentanţilor companiei. Sucursala va găzdui toate operaţiunile de vânzăriale...

15
apr.
otto broker vrea afaceri de 7 mil lei din polite de credit comercial si garantii
Economic
Otto Broker şi a propus pentru acest an să intermedieze poliţe de credit comercial şi de garanţii de 6, 5 7 milioane de lei, în creştere cu 30 40 faţă de 2013, evoluţie susţinută...

27
iul.
consiliul concurentei suspecteaza media xprimm si asiguratorii de schimb de informatii sensibile
Economic
Consiliul Concurenţei supectează un posibil schimb de informaţii sensibile din punct de vedere comercial în piaţa asigurărilor şi a demarat din oficiu o investigaţie privind încălcarea regulilor de către către Media...

15
dec.
cine sunt proprietarii celor mai dinamice 13 companii romanesti de tehnologie din regiune
Economic
Treisprezece firme româneşti care activează în domeniul IT au fost incluse în topul companiilor cu cele mai mari creşteri din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa EMEA realizat de gigantul american...


comments powered by Disqus
Foto:


Evaluari pentru raportare financiara Wagner Invest Evaluari pentru raportare financiara Wagner Invest
Evaluari pentru raportare financiara
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : Economic:
Artilcole stiri grupate pe subiecte