Stiri de ultima ora

Asigurare record în turism: Christian Tour a încheiat o asigurare de 3 milioane de euro

Asigurare record în turism: Christian Tour a încheiat o asigurare de 3 milioane de euro
Economic
Christian Tour, una din cele mai mari agenții de turism din România, a încheiat cea mai mare poliță de asigurare din turism, care se ridică la trei milioane de euro. Până în acest moment, un turoperator era obligat să asigure în caz de insolvență o sumă de 50.000 de dolari, conform vechii legislații în domeniu, sumă din care puteau fi despăgubiți cel mult câteva sute turiști.

Ultima ora

Poliţa de asigurare încheiată de Christian Tour este valabilă începând cu data de 7 decembrie.

“E un mare efort financiar pe care am vrut să-l facem, în primul rând, pentru a le trasmite turiştilor că suntem o agenţie în care pot avea încredere în continuare, la fel ca în ultimii 21 de ani de când activăm pe această piaţă. În al doilea rând, ca lideri de piaţă, considerăm că era necesar să dăm un exemplu; semnalul este important în condiţiile în care piaţa de turism a fost zdruncinată în ultimii ani de câteva falimente. În acest context, turiştii încep să fie interesaţi şi să ţină cont din ce în ce mai mult de valoarea asigurării pe care o are agenţia de la care cumpără vacanţe”, a declarat Cristian Pandel, proprietarul Christian Tour.

Pe lângă majorarea poliţei de insolvabilitate la 3 milioane de euro, Christian Tour şi-a mărit capitalul social la 1 milion de euro, chiar dacă legea obligă turoperatorii să crească valoarea capitalului social de la 200 de lei, cât este în prezent, la 25.000 de lei.

“Noi vindem vacanţe şi servicii turistice atât direct către turişti în sediile proprii din întreaga ţară şi pe site-ul christiantour.ro, cât şi prin intermediul celor aproape 2.000 de agenţii revânzătoare. De aceea e important de subliniat faptul că toate pachetele turistice cumpărate direct, precum şi de la partenerii noştri care lucrează cu Christian Tour pe contract de mandat sunt asigurate prin această poliţă”, a adăugat Cristian Pandel.

Christian Tour este unul din cei mai mari turoperatori din România, fiind condusă de Cristian Pandel. Turoperatorul deţine 40 de agenţii proprii în România şi este prezent peste hotare în Polonia, Serbia, Republica Moldova, Grecia, Turcia, Spania şi Statele Unite ale Americii (divizia online). Christian Tour va încheia anul 2018 cu vânzări de aproximativ 85 de milioane de euro.

Articole similare :
comments powered by Disqus