Stiri de ultima ora

ARD RECOLTELE ÎN CÂMP! Țigara și problemele la combină au condus la dezastre!

ARD RECOLTELE ÎN CÂMP! Țigara și problemele la combină au condus la dezastre!
Economic
Incendii în câmp în campania de recoltare! Atât în fermele românești, cât și în cele din Bulgaria, agricultorii își monitorizează culturile agricole în aceste zile caniculare. O țigară aprinsă aruncată din neglijență sau o scânteie de la utilajele agricole pot conduce la pierderi uriașe.

O țigară aruncată a aprins grâul de la Agromad Crops

Cel mai recent caz semnat de către fermieri este cel de la Agromad Crops, exploatație administrată de Ionuț Olteanu și care lucrează suprafețe extinse în sudul țării. Zilele trecute, fermierul a dezvăluit că a fost la un pas de a pierde în flăcări o mare parte din producția de grâu. Olteanu a povestit cum au ars 5.000 de metri pătrați de grâu din cauza unor șoferi indolenți și cum a fost oprit incendiul, cu ajutorul unei femei cu atitudine.

”Un mic incident cauzat de țigările aruncate din mașinile de pe DN…un incendiu care a distrus 5000 de metri pătrați de grâu…aici intervine povestea frumoasă…o domnișoară oprea toate mașinile și le cerea ajutor să oprească focul…30 de bărbați se uitau la ea, avea gesturi ferme și stătea în mijlocul drumului să oprească mașini…asta înseamnă spirit civic, asta înseamnă responsabilitate, asta înseamnă sânge rece…o femeie adevărată, un om minunat.”

Foto: Fermierul Ionuț Olteanu împreună cu polițista cu spirit civic

De aprecierile și recunoștința fermierului Ion Olteanu nu s-a bucurat doar tânăra polițistă, ci și echipa agricultorului, care a sărit în sprijinul femeii și al celor implicați, pentru a opri incendiul, cu utilajele din dotare.

”Au venit și băieții mei cu tractoarele în 15 minute și focul a fost izolat și stins. Mulțumesc domnișoarei și apreciez atât de mult gestul și curajul ei…la sfârșit am aflat și cine era…inspector la Poliția Giurgiu! Mulțumesc încă o dată, un gest înalt de o profundă umanitate, c are mă face să sper că nu totul este pierdut în țara asta!”, a scris fermierul Ionuț Olteanu.
agrointel.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus