Stiri de ultima ora

APTTI protestează împotriva majorării prețurilor la RCA; numeroase firme au intrat în faliment

APTTI protestează împotriva majorării prețurilor la RCA; numeroase firme au intrat în faliment
Economic
Asociația Profesională a Transportatorilor în Regim de Taxi și Închiriere (APTTI), membră a Federației Operatorilor Români de Transport, protestează împotriva majorării prețurilor la RCA, în condițiile în care prețurile RCA pentru transportatori au crescut cu 400% până la 600%, începând cu jumătatea anului 2015, iar numeroase firme au intrat în faliment, susțin reprezentanții APTTI.

Șeful APTTI afirmă că legiuitorul obligă transportatorii să dețină RCA, însă pentru asigurători nu stabilește limite și nu verifică în mod real dacă aceștia respectă reglementările în vigoare, iar asigurătorul stabilește tarifele la nivelul pe care îl dorește.

"Firmele de asigurări nu ne prezintă nicio justificare a majorării prețurilor, nu sunt verificate dacă au un motiv real de ridicare a nivelului tarifelor asigurărilor, mai ales că prețurile la piese și lucrări nu au crescut, ba mai mult service-urile în lipsă de clienți iau bani mai puțini pe reparații, iar acestea nu sunt despăgubite în procent de 100% de către asiguratori", precizează președintele APTTI.

În opinia reprezentaților asociației, transportatorii au accidente anuale din vina lor în procent de circa 2% față de alte tipuri de deținători de RCA. La numărul de polițe deținute transportatorii se situează în grila de 0,5 — 2% din accidentele din vina lor, iar stabilirea tarifelor este discriminatorie față de restul societăților precum și a persoanelor fizice, deoarece transportatorii plătesc anual pentru RCA între 7.200 și 7.800 lei, iar ceilalți deținători de RCA între 300 și 700 lei, se menționează în comunicat.

Transportatorii din cadrul Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) au protestat într-un mod inedit marți, între orele 09,00-17,00, nemulțumiți de prețurile RCA, claxonând sediile Guvernului și Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), potrivit COTAR.

Confederația a mai anunțat că transportatorii din Romania pregătesc "mega-protestul RCA", respectiv un protest național ce va avea loc în perioada 14—15 septembrie 2016.

COTAR avertizează că în cazul în care problema prețului RCA nu va fi rezolvată până la data de 15 septembrie, "transportatorii vor scoate cheia de contact din toate camioanele, taxiurile, mașinile de transport persoane, aflate pe toate drumurile publice".
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus