Stiri de ultima ora

Apple a primit autorizaţia de a testa autovehicule autonome în California

Apple a primit autorizaţia de a testa autovehicule autonome în California
Economic
Grupul informatic american Apple Inc. a primit autorizaţia de a testa autovehicule autonome în statul California a anunţat vineri Department of Motor Vehicles, Autoritatea dereglementare a transporturilor din SUA, anunţ care a alimentat speculaţiile că producătorul telefoanelor iPhone se pregăteşte să se alăture companiilor care intenţionează să lanseze autovehicule autonome, informează Reuters.

Autorizaţia acordată Apple permite grupului să efectueze teste cu trei vehicule cu un număr de şase şoferi, a informat Department of Motor Vehicles. Autoritatea de reglementare a precizat că cele trei vehicule sunt modelul Lexus RX450h produse în 2015. 

Deşi Apple nu a recunoscut niciodată până acum că este interesat să producă automobile , în ultimii ani grupul a recrutat zeci de experţi în industria auto iar autorizaţia emisă de DMV oferă un indiciu cu privire la planurile Apple. 

"Aceasta confirmă ceea ce se zvonea de multă vreme, Apple analizează posibilitatea de a intre pe segmentul autovehiculelor autonome" a declarat Chris Theodore, fost vice-preşedinte la Ford Motor Company şi Chrysler. Acordarea acestei autorizaţii pentru efectuarea de teste nu înseamnă însă în mod automat că Apple vrea să construiască un automobil. "Ar putea fi vorba de software sau de hardware care are legătură cu tehnologia vehiculelor autonome" a apreciat Chris Theodore. 

Deşi nu a confirmat oficial, Apple se alătură unei liste în creştere de producători auto tradiţionali, companii din sectorul tehnologie şi start upuri care testează autovehicule autonome în California, în ideea de a fi prima firmă care oferă autovehicule autonome pentru publicul larg. Printre companiile care au primit autorizaţia de a teste autovehicule autonome se numără Google, Ford Motor Co, Volkswagen AG, Daimler AG, Tesla Motors Inc şi General Motors Co. 
capital.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus