Stiri de ultima ora

ANRE impune constituirea de garantii financiare de buna executie celor care castiga unele licitatii pe bursa energiei

ANRE impune constituirea de garantii financiare de buna executie celor care castiga unele licitatii pe bursa energiei 

de CP     HotNews.ro

Autoritatea de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat, miercuri, un ordin prin care introduce obligativitatea participantilor castigatori la licitatiile de pe bursa energiei OPCOM de a constitui garantii financiare de buna executie a contractelor de vanzare-cumparare incheiate pe piata pentru serviciul universal, se arata intr-un comunicat al autoritatii. Vezi ce alte masuri au fost luate.

Ordinul aprobat miercuri modifica Ordinului ANRE 65/2014 si Decizi ANRE 2667/2014. Potrivit ANRE, a fost necesar in conditiile in care, pe fondrul cresterii excesive, in lunile ianuarie si februarie 2017, a preturilor pe pietele centralizate administrate de OPCOM SA, in special PZU, au existat furnizori care au denuntat unilateral contracte in derulare. Furnizorii de ultima instanta, parteneri in contractele incheiate pe PCSU, s-au confruntat cu situatii in care participantii declarati castigatori in urma sesiunii de licitatie organizate pe PCSU pentru trimestrul I 2017 au notificat denuntarea unilaterala a contractelor de vanzare- cumparare incheiate pe aceasta piata sau sistarea livrarilor de energie electrica aferente acestora.

Modificarile si completarile aprobate referitoare la Regulamentul privind Piata centralizata pentru serviciul universal (PCSU)

Modificari legate de contractul-cadru PCSU:

"Consideram ca masurile adoptate astazi vor fi in masura sa asigure reducerea riscului de crestere a pretului energiei electrice platit de clientii finali beneficiari ai serviciului universal, din cauza nerespectarii, de catre participantii declarati castigatori la licitatie, a obligatiilor din contractele de vanzare-cumparare incheiate in urma licitatiilor PCSU", se mai precizeaza in comunicatul ANRE.
HotNews.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus