Stiri de ultima ora

Amenzi de 42 de mii de lei, aplicate de Protecţia Consumatorilor agenţilor economici din Braşov

Amenzi de 42 de mii de lei, aplicate de Protecţia Consumatorilor agenţilor economici din Braşov
Economic
Amenzi în valoare de 42.000 de lei au fost aplicate de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) mai multor agenţi economici din Braşov, printre neregulile găsite aflându-se depozitarea unor produse alimentare pe rafturi cu rugină sau în afara spaţiului frigorific şi vânzarea unor jucării fără elemente de informare.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a transmis vineri, printr-un comunicat de presă, că echipele Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Braşov au făcut, miercuri şi joi, controale care au vizat operatorii economici din Piaţa Astra şi Complexul Brintex din Braşov.

Comisarii ANPC au găsit mai multe nereguli legate de depozitarea produselor alimentare. Astfel, produsele alimentare erau depozitate sau expuse la vânzare în condiţii improprii, pe rafturi cu rugină sau erau folosite straturi de hârtie pe care s-au dezvoltat colonii de mucegai.

De asemenea, erau comercializate produse alimentare cărora le-a fost schimbată starea termică (produse lactate depozitate în afara spaţiului frigorific) sau produse alimentare fără elemente de identificare pe etichetă. Totodată, erau vândute dulciuri vrac fără menţionarea datei de expirare şi a ingredientelor alergene.

Comisarii ANCP au controlat 19 operatori economici, cărora le-au fost aplicate şapte amenzi contravenţionale în valoare de 42.000 de lei şi patru avertismente.

scrie opinia ta aici

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus