Stiri de ultima ora

Ambasadorul SUA laudă "curajul" lui Ciolacu şi programul ambiţios al Cabinetului Orban

Ambasadorul SUA laudă curajul lui Ciolacu şi programul ambiţios al Cabinetului Orban
Economic
Ambasadorul SUA la Bucureşti Adrian Zuckerman a avut o intervenţie cel puţin surprinzătoare în cadrul unui eveniment de la Eforie Nord, lăudându-l pe liderul PSD Marcel Ciolacu pentru "curajul de a recunoaşte că una dintre organizaţiile PSD a fost infiltrată de infractori şi de a dizolva acea organizaţie". Diplomatul a lăudat însă şi "programul ambiţios" al Cabinetului Orban, potrivit Hotnews.ro.

"Statele Unite s-au angajat să ajute România să îşi atingă adevăratul potenţial şi să devină un lider economic european. Prim ministrul Orban a dezvoltat un program economic ambiţios. Programul solicită dezvoltarea imediată a drumurilor, autostrăzilor, căilor ferate şi a altor proiecte de infrastructură de care România are nevoie disperată. Aceste programe solicită, de asemenea, dezvoltarea canalelor de irigaţie, fabrici de prelucrare a alimentelor şi dezvoltarea zonelor agrare. România va fi din nou cunoscută drept grânarul Europei. În plus, proiectele reînnoite de energie nucleară, dezvoltate cu tehnologie occidentală, şi noi extracţii de petrol şi gaze vor face din România un exportator net de energie", a spus ambasadorul la reuniunea Consiliului din România al Ligii Navale a Statelor Unite.

Nu este pentru prima oară când diplomatul vorbeşte în termeni pozitivi despre guvernul de la Bucureşti, marea surpriză fiind aprecierile adresate liderului PSD pentru că a dispus dizolvarea organizaţiei Ilfov, Zuckerman comentând că România nu se poate întoarce la corupţia din ultimii ani.

"Vreau să menţionez, de asemenea, curajul preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, de a recunoaşte că una dintre organizaţiile PSD a fost infiltrată de infractori şi de a dizolva acea organizaţie. Îl încurajez să continue să înlăture persoanele corupte din PSD. România nu poate reveni la corupţia din ultimii câţiva ani. Trebuie să avanseze ca democraţie liberă şi vibrantă pe care cetăţenii ei o doresc şi pe care o merită", a declarat ambasadorul.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus