Stiri de ultima ora

Ambasadorul Poloniei la Bucuresti recomanda 5 orase de vizitat

Ambasadorul Poloniei la Bucuresti recomanda 5 orase de vizitat
Economic
Turistii care viziteaza Polonia pot descoperi aici o istorie bogata si tumultoasa, o cultura complexa si o arhitectura spectaculoasa, este de parere Marcin Wilczek, Ambasadorul Poloniei la Bucuresti.

Gdansk – orasul in care a izbucnit Cel De-al Doilea Razboi Mondial

Gdansk este capitala regiunii istorice Pomerania. Este situat in nordul Poloniei, pe coasta de sud-vest a Golfului Gdansk, la gurile de varsare ale raurilor Motlawa si Leniwka in Marea Baltica. Pe vremuri un sat de pescari, azi este un oras port maritim important la Marea Baltica, in care traiesc aproape jumatate de milion de locuitori.

Gdansk este locul in care a inceput Al Doilea Razboi Mondial, dar si locul care adaposteste casa lui Lech Walesa, legendarul conducator al miscarii Solidarnosc (Solidaritatea).

Aici s-a construit, in 2016, Muzeul celui de-al Doilea Razboi Mondial, un proiect demarat sub guvernarea lui Donald Tusk si beneficiaza de o cladire cu o suprafata expozitionala de 5000 mp, care adaposteste 41.000 de obiecte cu semnificatie istorica, precum tancuri sovietice si americane sau nasturi de la hainele polonezilor executati de agentii de securitate sovietici in masacrul de la Katyn din 1940.

Privelistea de pe cheile orasului e acaparata de delta fluviului Vistula, cel mai lung din Polonia. Tot in Gansk se afla si Catedrala Sf. Maria, una dintre cele mai mari biserici gotice din Europa si cel mai mare lacas de cult construit din caramida din lume, in care pot sta pe scaune 25.000 de oameni.

Gdansk este considerat a fi si Capitala de Chihlimbar a Europei, datorita acestei pietre semi-pretioase care se gaseste din belsug in imprejurimile orasului. Bijuteriile cu pietre de chihlimbar se regasesc din abundenta in magazinele de suveniruri din oras.
www.wall-street.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus