Stiri de ultima ora

Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în România: Guvernul condus de Viorica Dăncilă a găsit cele mai bune modalităţi pentru a înlesni investiţiile în România

Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în România: Guvernul condus de Viorica Dăncilă a găsit cele mai bune modalităţi pentru a înlesni investiţiile în România
Economic
Într-un interviu, ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în România, Excelenta Sa, dr. Ahmed Abdullah Bin Saeed Al Matrooshi a vorbit despre relațiile economice dintre România și EAU, investiții, turism, dar și despre românii care lucrează în EAU, potrivit financialintelligence.ro .

În ceea ce privește relațiile economice și diplomatice dintre România și Emiratele Arabe Unite,  Ahmed Abdullah Bin Saeed Al Matrooshi susține că acestea s-au îmbunătățit considerabil în ultimul an și dorim să le dezvoltăm cât mai mult.

Suntem fericiţi că am ajuns la acest punct al dezvoltării relaţiilor noastre şi dorim ca România să fie un partenerul nostru principal în Europa de Est.

În cadrul vizitei de lucru pe care premierul Viorica Dăncilă a efectuat-o în Emiratele Arabe Unite, în octombrie 2018, autoritățile române și cele emirateze au agreat de comun acord instituirea unui cadru mai strâns și mai activ de colaborare și coordonare la nivel guvernamental și astfel s-a convenit ridicarea relației bilaterale la nivel de parteneriat economic strategic. În acest sens, a fost adoptată ”Declarația comună privind stabilirea unui parteneriat strategic economic între Guvernul României și Guvernul EAU”, care reprezintă baza consolidării viitoare a cooperării în toate domeniile de interes comun – economic, politic, cultural, academic.

Avem în vedere creșterea schimburilor comerciale dintre România și Emirate Arabe Unite. Anul trecut, acestea s-au ridicat la 330 milioane de dolari.

România exportă în EAU: îmbrăcăminte, lemn, legume, carne procesată și în viu. EAU exportă în România electronice, îmbrăcăminte, parfumuri.

Volumul schimburilor comerciale bilaterale de bunuri, la nivelul lunii octombrie 2017, a atins un total de 292,50 milioane euro, în timp ce volumul schimburilor de servicii pe anul 2016 fost de 72,20 milioane de euro. Multe companii emirateze vor să investească în România.

Ahmed Abdullah Bin Saeed Al Matrooshi susține că tot mai multe comapnii și-au exprimat interesul să investească în România:

La mijlocul lunii martie, a fost semnat Memorandumul de Înțelegere între DP WORLD și Ministerul Transporturilor din România, în contextul vizitei la București a E.S. Sultan Ahmed Bin Sulayem, președintele Dubai Ports, Vămi și Zona Liberă și președinte al Autorității Maritime a orașului Dubai.

Un alt domeniu de interes pentru companiile emirateze este cel de real-estate. Acum câteva săptămâni, compania EMAAR, dezvoltatorul cele mai înalte clădiri din lume Burj Khalifa, a vizitat România, ocazie cu care oficialii companiei și-au exprimat interesul să investească în proiecte imobiliare, să construiască hoteluri, clădiri în România.

Un alt domeniu interesant pentru investițiile emirateze în România este sănătatea. Oficiali ai ministerului sănătății din EAU au vizitat România pentru a identifica oportunitățile de investiții de aici. Vrem să intrăm în sectorul de sănătate din România, prin construcția de spitale private în toată țara.

Vrem să găsim cele mai bune modalități de a lucra în acest sector în beneficiul ambelor părți.

O altă  companie interesată de investiții în România este Mubadala care deţine deja circa 40%din OMV Austria, fiind al doilea mare acţionar al OMV, după statul austriac. Oficialii Mubadala vor veni în România pentru a explora noi oportunităţi de investiţii.

O altă companie care vrea să investească în România este Masdar – este vorba de investiţii în energie verde.

Alte companii interesate de investiţii în România sunt Abu Dhabi Port, Abu Dhabi Airport. Acestea vor să lucreze cu autorităţile din România pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor. De exemplu, aeroportul din Bucureşti nu are piste suficient de lungi.

Există, de asemenea, discuţii cu Etihad pentru cooperarea cu Tarom.

Ambasadorul EAU afirmă că în trecut au existat probleme pentru investitorii emiratezi în România, dar guvernul condus de Viorica Dăncilă a reuşit să  rezolve multe din acestea şi să găsească cele mai bune modalităţi pentru a înlesni investiţiile în România. . De asemenea, Excelența Sa susține că autorităţile actuale sprijină din plin investiţiile emirateze în România și că există un dialog continuu cu autoritățile din România, care sunt foarte cooperante.

Totodată, Ahmed Abdullah Bin Saeed Al Matrooshi susține că există si companii românești  care lucrează în EAU și că unele dintre acestea benefiază de facilitățile fiscale din zonele libere.

În ceea ce privește turismul, ambasadorul EUA susține că acestea este foarte dezvoltat între cele două ţări. Sunt mulţi români care vizitează EAU şi mulţi cetăţeni emiratezi care vin în România,  mai ales că acum nu mai e nevoie de vize.

Emiratele Arabe Unite are multe locuri frumoase de vizitat, atât tradiţionale, cât şi moderne.  România are o natură extraordinară care îi atrage pe emiratezi foarte mult.

Ahmed Abdullah Bin Saeed Al Matrooshi a vorbit și despre comuniutatea românescă din EAU: Oficial, în EAU lucrează circa 20.000 de români în diverse domenii de activitate – construcţii, hotelărie, sănătate. Sunt consideraţi oameni foarte muncitori, respectaţi în EAU, care nu fac probleme.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus