Stiri de ultima ora

”Amazonienii” din România generează venituri de mil. dolari. Cum îți poți dezvolta o afacere pe Amazon?

”Amazonienii” din România generează venituri de mil. dolari. Cum îți poți dezvolta o afacere pe Amazon?
Economic
Comunitatea ”Amazonienii” din România, care a ajuns să numere peste 2200 de antreprenori, generează deja venituri de milioane de dolari cu business-uri online pe Amazon.

La baza acestor afaceri se află un curs special, dezvoltat de Alex Hudiţan şi Claudiu Stănculescu, prin prisma celor trei ani de experienţă în vânzare a online pe această platformă. Dezvoltat în urmă cu aproape doi ani, cursul Amazon SetUP este o şcoală de antreprenoriat, pe baza căreia s-au lansat sute de afaceri online. Modelul de business constă într-o cercetare de piaţă pentru alegerea produsului, crearea acestui într-o ofertă customizată la un furnizor din China şi vânzare a pe Amazon la un raport preţ/calitate imbatabil. Amazonul îţi pune la dispoziţie absolut toate serviciile necesare comercializării produsului tău: recepţie, depozitare, afişare pe site, livrare, customer support şi birocraţie.

„Datorită acestui serviciu pe care îl oferă Amazon avem cu toţii şansa de a face comerţ din faţa laptopului pe cea mai mare piaţă de desfacere din lume: SUA. Fără complicaţii sau riscuri majore. După 3 ani de business online mi-am câştigat libertatea şi acum lucrez din ţări precum Thailanda, Columbia, Mexic sau Brazilia. Îmi doresc să învăţ românii acest model de business de la zero, dacă la prima ediţie au fost 100 de înscrişi, au urmat apoi 160, 420, iar la ultima ediţie am depăşit 1000. Creşterea a venit natural, noi ne-am adaptat la cerinţele pieţei, iar piaţa din România s-a adaptat la acest model de business, care e deja celebru peste tot în lume”, explică Alex Hudiţan.

Rezultatele ediţiilor au fost similare, iar rata de succes este una cu mult peste media cursurilor online. Aproximativ 55% dintre cursanţi se lansează pe Amazon, mai exact: 35% din înscrişi se lansează deodată cu finalizarea cursului, 15% îşi lansează produsul în următoarele 1-4 luni, iar între 5-10% se lansează după mai mult de 4 luni. „Cel mai mare risc, şi singurul cu adevărat periculos, este să nu urmezi paşii de lansare. Unii oameni pur şi simplu nu sunt dispuşi să urmeze cursul. Fie se hotărăsc să facă altceva, fie nu acordă timpul necesar sau pur şi simplu nu urmăresc nici webinariile. Considerăm că rata de succes de aproximativ 55% spune multe despre valoare a pe care o oferim în acest curs online, spre deosebire de media de 13% a celor ce reuşesc să finalizeze cursuri online.”, spune Claudiu Stănculescu.

Cursul SetUP durează 4 luni, în fiecare sâmbătă, având loc un webinar live, care se regăseşte apoi şi înregistrat pe platforma de lucru cu acces nelimitat. În fiecare lună membrii primesc paşii pentru găsirea produsului şi care sunt criteriile de selecţie, cum se negociează cu furnizorul şi cum se face comanda, listarea produsului şi lansarea propriu-zisă. Cel mai mare avantaj al acestui curs este dat de comunitate, unde ai parte de mentori cu experienţă şi înveţi toate trucurile de la antreprenori care deja au testat informaţiile şi primeşti consultanţă constant pe probleme specifice.

00:43 00:51 Suzuki promite livrarea mașinilor implicate în scandalul Sara Motors

„Acest curs este pentru cei care sunt capabili să urmeze instrucţiuni clare şi sunt dispuşi să înveţe un model de business nou. Nu trebuie să fii tânăr sau expert în marketing online. Primeşti toată informaţia servită în ritmul în care ai nevoie de ea şi ai o comunitate imensă care să te ajute cu orice provocare ce ar putea apărea. Împreună cu oamenii din această comunitate, am contribuit să facem România o ţară din care se poate vinde pe Amazon. Înainte de a face asta, era un proces mai complicat, dar după ce am trimis mii de mailuri, conducerea Amazon s-a sesizat. Acum e oficial: România se află în comunitatea de selleri Amazon”, completează Alex Hudiţan.
capital.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus