Stiri de ultima ora

Alertă! Au umblat deja în contul tău de pensii: Verifică repede doar aici câți bani mai ai!

Alertă! Au umblat deja în contul tău de pensii: Verifică repede doar aici câți bani mai ai!
Economic
Alertă! Au umblat deja în contul tău de pensii: Verifică repede doar aici câți bani mai ai!

Un articol de: B1.ro - 10 Iun 2019, 07:30

În acest moment, aproximativ 7,2 milioane de români contribuie la sistemul de pensii private obligatorii. Contribuția la Pilonul II de pensii este obligatorie în cazul angajaților care au mai puțin de 35 de ani și opțională pentru cei cu vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, informează  Adevărul .

Contribuţia lunară la Pilonul II este de 3,75 puncte procentuale din contribuţiile pentru asigurări sociale (CAS).

De la lansare și până în prezent, fondurile de pensii obligatorii au înregistrat un randamentul mediu anualizat de 8,43%, având active de 9,99 miliarde de euro.

SCANDAL LA MORMÂNTUL LUI RĂZVAN CIOBANU! IULIA ALBU S-A PĂRUIT CU CĂTĂLIN BOTEZATU! FANII ȘI-AU FĂCUT CRUCE (GALERIE FOTO)

Angajații care sunt obligați să contribuie la Pilonul II de pensii pot semna un act de aderare la unul dintre cele opt fonduri de pensie privată obligatorie. Cei care nu fac acest lucru vor fi distribuiți aleatoriu la unul dintre cele opt fonduri existente.

În acest caz, administratorul fondului este obligat ca, în termen de 15 zile de la aderare, să îi transmită contribuabilului o scrisoare de confirmare. Angajații care nu au primit o astfel de notificare, pot afla la ce fond ajung contribuțiile lor, printr-o solicitare înaintată Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

De asemenea, la începutul fiecărui an, administratorii fondurilor trebuie să trimită participanților, prin poștă, situaţia contului de pensii la sfârşitul anului precedent.   
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus