Stiri de ultima ora

ALERTĂ S-a dat OUG pentru ca angajatele din învățământ să se poată pensiona, opțional, la 65 de ani

ALERTĂ S-a dat OUG pentru ca angajatele din învățământ să se poată pensiona, opțional, la 65 de ani
Economic
Guvernul a adoptat, joi, o ordonanță de urgență care prevede că persoanele de sex femininin care lucrează în instituțiile de învățământ se pot pensiona, opțional, la 65 de ani, în loc de 63. Ordonanța transpune în lege o decizie a Curții Constituționale cu privire la vârsta de pensionare.

"Un alt proiect de act normativ este o Ordonanță de Urgență pentru modificarea Legii educației în vederea armonizării acestei legi cu Codul Muncii și pentru implementarea unei decizii a Curții Constituționale în ceea ce privește vârsta de pensionare a personalului de gen feminin angajat în instituțiile de învățământ. A fost o lacună a legislației trecute în ceea ce privește vârsta de pensionare, posibilitatea ca persoanele de gen feminin, opțional, să decidă rămânerea în activitate până la vârsta de 65 de ani, așa cum este permis în Codul Muncii și pentru celelalte categorii de profesii. Era o excepție, CCR a decis că este neconstituțional și prin urmare Guvernul a adoptat acestă ordonanță pentru a transpune decizia Curții", a afirmat șeful Cancelariei Guvernului Ionel Dancă , joi, la finalul ședinței de Guvern.

Legislația în vigoare exceptează persoanele de sex feminin de la posibilitatea de a se pensiona la 65 de ani, iar Curtea Constituțională s-a pronunțat în defavoarea acestei excepții.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus