Stiri de ultima ora

Agricultura în doliu! Fostul ministru Decebal Traian Remeș a murit!

Agricultura în doliu! Fostul ministru Decebal Traian Remeș a murit!
Economic
În urmă cu o săptămână, Remeș fusese internat la Spitalul din Baia Mare. A murit în această seară acasă, după ce familia a cerut externarea.

„Domnul ministru a fost o perioadă îndelungată internat în spital, din cauza bolii pe care o avea. Joi, familia a cerut să îl ia acasă, pentru că starea era foarte gravă. Vineri seara, în jurul orei 18.00, am fost anunțată că a murit. Avea o afecțiune oncologică. A cerut imperativ să fie lăsat acasă. Din punct de vedere medical nu se mai putea face nimic. Nu pot să dau amănunte, dar era într-o stare destul de gravă. El a cerut să fie lăsat acasă”, a declarat, la România TV, Sorina Pintea, directorul Spitalului Județean Baia Mare.

A sprijinit fermierii într-un an cu secetă cruntă

Decebal Traian Remeș s-a născut la data de 26 iunie 1949 în comuna Băsești (județul Maramureș). A absolvit în anul 1971 cursurile Facultății de Științe Economice din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași.

Decebal Traian Remeș a fost deputat român în legislatura 1996-2000, ales în județul Maramureș pe listele partidului PNL. A îndeplinit funcțiile de ministru al finanțelor (1998-2000) și de ministru al agriculturii și dezvoltării rurale (2007) în guvernele României. Legat de mandatul său la Agricultură, fermierii își amintesc că ministrul Remeș a venit în sprijinul agricultorilor într-un moment crunt, acordând despăgubiri de secetă în condițiile unor pierderi uriașe suferite în 2007 la nivelul producțiilor agricole.

În anul 2007 a demisionat din funcția de ministru al agriculturii în guvernul condus de Călin Popescu-Tăriceanu, ca urmare a unui scandal mediatic declanșat prin apariția la postul național de televiziune TVR a unor probe dintr-o anchetă DNA la adresa sa.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Pe  Instagram-ul Agrointeligența  găsiți imaginile momentului din agricultură!
agrointel.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus