Stiri de ultima ora

Advertisment pentru România! Mesajul dur din partea SUA

Advertisment pentru România! Mesajul dur din partea SUA
Economic
Atunci când România a preluat oficial preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, a fost ocazia perfectă ca țara noastră să primească critici. SUA au lansat un advertisment dur cu această ocazie.

Ultima ora

România a primit şi un avertisment dur din partea Statelor Unite, respectiv să renunţe la orice discuţii legate de amnistie şi graţiere.

Mesajul a fost transmis de Departamentul de Stat, echivalentul Ministerului de Externe.

Guvernul de la Bucureşti este criticat şi pentru taxa pe lăcomie aprobată la sfârşitul anului trecut.

David Hale, adjunctul secretarului de Stat al SUA: „Le-am transmis preşedintelui Iohannis, vicepremierului Birchall şi domnului Aurescu îngrijorările noastre în legătură cu recentele evenimente din România privind statul de drept şi politicile fiscale adoptate în luna decembrie, care ar putea avea un impact negativ asupra economiei şi a mediului de afaceri.

Continuăm să cerem respingerea oricăror propuneri de amnistie sau a oricăror măsuri care ar pune în pericol progresul uriaş înregistrat de România în ultimii 30 de ani.

Astfel de acţiuni ar putea submina cooperarea în privinţa aplicării legii, ar putea eroda instituţiile din justiţie şi democraţia din România şi ar putea oferi unor actori ostili, cum ar fi Rusia, oportunitatea de a obţine o influenţă strategică asupra României”.
capital.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus