Stiri de ultima ora

ADR: Procedura de primire şi eliberare a autorizaţiilor pentru transportul internaţional de marfă se va efectua doar prin curierat

ADR: Procedura de primire şi eliberare a autorizaţiilor pentru transportul internaţional de marfă se va efectua doar prin curierat
Economic
Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) a anunţat miercuri că procedura de primire şi eliberare a autorizaţiilor pentru transportul internaţional de marfă se va efectua, de vineri, doar prin sistem de curierat.

Autoritatea pentru Digitalizarea României precizează că procedura de alocare a autorizaţiei prin curier nu se modifică. Autorizaţiile se alocă iar plicurile se pregătesc după ce operatorul de transport a transmis dovada plăţii prin email la adresa: autorizatii@e-licitatie.ro, SAET reţinând temporar în custodie ştampila dreptunghiulară folosită la personalizarea autorizaţiilor.

De asemenea, începând cu data de 13 martie 2020, pentru utilizatorii SEAP, solicitările de orice natură se vor soluţiona numai online. Astfel, cererile de înregistrare, reînnoire, recuperare a certificatului digital sau diverse adrese se vor transmite prin intermediul emailului contact.companii@e-licitatie.ro, contact.autoritati@e-licitatie.ro sau prin intermediul solicitărilor de sistem disponibile după autentificare în secţiunea Solicitări către SEAP.

Pentru achiziţionarea serviciilor precum poziţii de catalog, participări preplătite, notificări la evenimentele procedurii, notificări pe criterii de interes, servicii web, plata se va realiza prin virament bancar sau prin SEAP - plata securizată cu cardul bancar - în secţiunea disponibilă după logarea în sistem. În plus, plata recuperării certificatului digital se va realiza doar prin virament bancar.

Pentru cei care aleg ca modalitate de plata viramentul bancar, dovada plăţii împreună cu cererile de atribuire a serviciilor preplătite se vor transmite la adresa de email plata@e-licitatie.ro.

Asistenţa tehnică în utilizarea SEAP se va realiza doar telefonic, prin intermediul email-ului sau al solicitărilor transmise prin sistem.

Pentru achitarea taxelor/impozitelor, ADR îi invită pe cetăţeni să acceseze cu încredere site-ul ghiseul.ro. Instituţia reaminteşte că se aplică o reducere de 10% persoanelor care se achită de aceste plăţi până la sfârşitul lunii martie.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus