Stiri de ultima ora

Actionarii SIF Banat-Crisana ii prelungesc mandatul lui Dragoi si voteaza impotriva dividendelor

Actionarii SIF Banat-Crisana ii prelungesc mandatul lui Dragoi si voteaza impotriva dividendelor
Economic
Fostul ministru al Finantelor Bogdan Dragoi a obtinut 87,8% voturi “pentru”, avocatul Radu Straut a fost ales cu 83,6% din voturi, Sorin Marica – fost consilier in Ministerul Turismului, a obtinut 63,4% voturi, in vreme ce bancherul elvetian Marcel Pfister a primit 63% din voturi.

Actionarii SIF Banat-Crisana au aprobat si repartizarea intregului profit net din 2016 (81,3 mil. lei) la “alte rezerve”, pentru surse proprii de finantare.

Decizia a fost luata cu 50,8% voturi “pentru”, 25,6% voturi “impotriva” si 9,7% abtineri. Aceasta a fost una dintre cele doua variante pe care administratorii SIF1 le-au propus actionarilor in vederea repartizarii profitului, cealalta optiune fiind distribuirea unui dividend in valoare de 0,06 lei/actiune, care ar fi avut un randament de 3,2%, luand in calcul cotatiile actuale de pe bursa.

Actiunile SIF Banat-Crisana cresteau joi cu 0,5% pe bursa, pana la nivelul de 1,9 lei/titlu. Luand in calcul acest pret, societatea are o capitalizare de 1,04 miliarde lei.
www.wall-street.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus