Stiri de ultima ora

Acești angajați vor primi mai mulți bani! Care este motivul

Acești angajați vor primi mai mulți bani! Care este motivul
Economic
Deși de la începutul anului prețurile au fost majorate, există totuși și vești bune. Spre exemplu acești angajați vor primi mai mulți bani.

Ultima ora

Profesorii vor primi primi normă de hrană. Potrivit sindicaliştilor normă de hrană va fi plătită în luna februarie, iar în luna ianuarie 2019, cadrelor didactice  li se va plăti „sporul de solicitare neuropsihica”. Valorea acestui spor reprezintă 10% din salariu.

Norma de hrană trebuia acordată până la acest moment bugetarilor, însă dascălii nu şi-au primit încă banii. În ce priveşte valoarea normei de hrană, raportată la luna decembrie 2018, suma va ajunge la 3.800 de lei. Norma de hrană s-ar putea mări însă cu mai bine de 300 de lei brut lunar la salarii, cu condiţia ca aceştia să aibă toate zilele lucrate.  Astfel, suma ar putea ajunge la 4.160 de lei, potrivit Bugetul.ro

Deoarece aceste indemnizaţii sunt asimilate salariilor vor fi oprite toate contribuţiile şi impozitele pe venit. La lichidarea pentru luna decembrie, care va avea loc la mijlocul acestei luni, profesorii nu vor mai primi aşadar indemnizaţia de hrană, dar vor primi sporul de 10% pentru solicitarea neuropsihica.

În învăţământ au mai avut loc două creşteri salariale, una în decembrie, şi una care se va aplica din această luna. 
capital.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus