Stiri de ultima ora

500.000 de pakistanezi se pregatesc sa vina in Romania. In ce domenii vor lucra

500.000 de pakistanezi se pregatesc sa vina in Romania. In ce domenii vor lucra
Economic
Ministrul pakistanez al Resurselor Umane a declarat joi agentiei Associated Press of Pakistan ca a convenit miercuri cu ambasadorul Romaniei in Pakistan, Niculaie Goia, sa trimita in Romania forta de munca pakistaneza pana in 2020. Romania si Pakistan vor elabora un plan si un grup de lucru pentru aducerea de muncitori pakistanezi. Primul lot: cateva mii de soferi. Ambasadorul Nicolae Goia a transmis ca Romania poate absorbi un milion de lucratori din toata lumea, conform G4Media.

Initiativa a fost luata dupa oferta ambasadorului Romaniei in Pakistan. Acesta a declarat ca, avand in vedere migratia masiva a fortei de munca din Romania in Europa, tara noastra incearca sa atraga 1 milion de muncitori straini din diferite tari.

Cei doi oficiali au convenit si instituirea unui mecanism menit sa ofere siguranta lucratorilor pakistanezi, in conditiile in care ambasadorul Nicolae Goia a subliniat ca Romania are nevoie de forta de munca suplimentara si potentialul de a absorbi aproximativ un milion de lucratori calificati si necalificati din toata lumea.

Potrivit comunicatului, diplomatul roman a mai explicat ca, de exemplu, tara noastra are nevoie de mii de soferi, de medici, ingineri, muncitori in constructii si specialisti IT.

Reprezentantul premierului pakistanez a subliniat, de asemenea, necesitatea adaptarii la piata romaneasca a soferilor care vin din statele din Golf, iar ambasadorul Goia a fost de acord ca acest lucru sa se intample la nivelul a mii de persoane de indata ce solicitarea oficiala este transmisa de Ambasada Romaniei, iar mecanismul este elaborat.
www.wall-street.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus