Stiri de ultima ora

Zece ani fără Laura Stoica. Artista este considerată cea mai importantă solistă de rock pe care a dat-o România

Zece ani fără Laura Stoica. Artista este considerată cea mai importantă solistă de rock pe care a dat-o România
Cultura
Au trecut zece ani de la tragicul accident în care îndrăgita cântăreaţă Laura Stoica şi-a pierdut viaţa, împreună cu iubitul ei, Cristian Mărgescu şi copilul lor nenăscut. Laura Stoica este considerată drept cea mai importantă solistă de rock pe care a dat-o România şi una dintre cele mai puternice şi originale.

Zece ani fără Laura Stoica/ FOTO: libertatea.ro"

Laura Stoica s-a născut pe 10 octombrie 1967. Pasionată fiind de muzică a absolvit cursurile de canto clasic, profesor Emil Niculescu, la Şcoala Populară de Artă din Târgovişte, participând, ulterior, la toate concursurile muzicale organizate în România pentru tinerele talente. Următorul pas în cariera ei artistică l-a făcut în 1989 când a devenit solistă a teatrului de revistă "Toma Caragiu", din Ploieşti, timp de un an, relatează bestmusic.ro. Chiar dacă muzica a rămas pe primul loc, Laura a fost atrasă şi de teatru astfel că, în anul 2000, a absolvit Facultatea de Teatru, Secţia Arte, din cadrul Universităţii Ecologice din Bucureşti, fiind licenţiată în Artă-Actorie, Universitatea Ecologică Bucureşti.

"Un actor grăbit", melodia anului 1990

În 1990, la festivalul de la Mamaia, Laura Stoica se lansa în lumea muzicală, anul următor fiind declarată cea mai bună solistă pop-rock, iar melodia "Un actor grăbit", de Bogdan Cristinoiu, melodia anului.

In perioada anilor 1987-1991 Laura Stoica a participat la toate concursurile muzicale organizate în România pentru tinerele talente.

Cu o tenacitate impresionantă, Laura s-a impus atât în faţa juriilor de specialişti, cât şi a iubitorilor de muzică pop. Laura Stoica se afirmă ca o vedetă consacrată, o cântăreaţă originală, cu o voce bine formată, cu o interpretare nuanţată şi cu un joc scenic modern. Primul album, intitulat "Focul", a apărut pe piaţă în 1994. De atunci, melodiile Laurei au fost incluse pe diverse compilaţii, în 1997 lansând al doilea album, "Nici o stea".

Apariţii la Festivalul internaţional "Cerbul de Aur"

În 1992 şi 1997 participă în concursul Festivalului şi câştigă premiul I pentru debut discografic şi premiul al III-lea pentru interpretare cu melodia „Focul”, în 1992 şi premiul al ÎI-lea la secţiunea discografie cu albumul „Nici o stea”, în 1997.

Ca actriţă, Laura Stoica a jucat, cu succes, pe scena Teatrului „Toma Caragiu” din Ploieşti.

Ultimul concert

Laura Stoica a crezut, ani de-a rândul, că nu poate avea copii şi sfârşise prin a se împăca cu acest gând. Ştia că, pentru tot ceea ce ne oferă viaţa, trebuie să plătim un preţ şi se gândea că acesta ar putea fi preţul pe care ea trebuie să-l plătească pentru talentul şi cariera ei.  Sarcina a fost un minunat cadou de Crăciun. Însă nici ea şi nici logodnicul ei, Cristian Mărgescu, baterist în trupa Laurei, nu au vrut să facă acest anunţ până când nu au avut certitudinea că totul decurge normal.

Sorta însă a avut planurile ei. Artista a murit în urmă unui accident de circulaţie alături cel ce urmă să-i devină soţ, bateristul Cristian Mărgescu. Teribilă tragedia a avut loc pe 9 martie 2006, când cei doi se întorceau de la un concert susţinut la Urziceni, la bordul unui Renault Clio, condus de Cristian.  Înainte de localitatea Sineşti, o Dacie Papuc a intrat pe contrasens şi a lovit în plin maşina celor doi. Impactul a fost extrem de violent, Renault-ul fiind proiectat 20 de metri pe câmp. Într-o secundă, s-au stins trei vieţi. Deşi echipajele SMURD au sosit imediat la faţa locului, cei doi nu au mai putut fi salvaţi.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus