Stiri de ultima ora

Warren Adler, autor al cărţii Războiul familiei Roze , a murit

Warren Adler, autor al cărţii  Războiul familiei Roze , a murit
Cultura
Romancierul, dramaturgul şi poetul Warren Adler, autor al cărţii "Războiul familiei Roze", care a fost adaptată în comedia neagră cu Michael Douglas şi Kathleen Turner, a murit la vârsta de 91 de ani, potrivit Variety, scrie news.ro.

Fiul său, David Adler, a declarat că tatăl său a murit luni în urma unor complicaţii cauzate de cancer la ficat.

Adler a scris 50 de romane şi a vândut drepturile de autor pentru multe dintre ele cu scopul de a fi adaptate pentru ecran, televiziune sau scenă.

Între acestea se numără romanul "Random Hearts", care a fost adaptat pentru ecran în 1999 şi regizat de Sydney Pollack, avându-i ca protagonişti pe Harrison Ford şi Kristin Scott Thomas, dar şi "The Sunset Gang", care a fost transformat în "American Playhouse" în 1991 pentru PBS, cu Jerry Stiller, Uta Hagen, Harold Gould şi Doris Roberts în distribuţie. "The Sunset Gang" a fost mai târziu adaptat în musical pe Broadway.

Un alt roman, "American Quartet", a fost produs de NBC şi Lifetime.

Cele mai multe dintre scrierile sale au surprins complexitatea relaţiilor umane şi provocările de a face faţă dificultăţilor vieţii. Cea mai recentă lucrare a sa, "Last Call", a fost o poveste de dragoste despre două persoane de 80 de ani
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus