Stiri de ultima ora

VIDEO Soprana Adelina Diaconu, acompaniată de pianista Krimhilda Cristescu, un tandem de excepţie, duminică, la Sala mică a Ateneului

VIDEO Soprana Adelina Diaconu, acompaniată de pianista Krimhilda Cristescu, un tandem de excepţie, duminică, la Sala mică a Ateneului
Cultura
Duminică, de la ora 19.00, în Sala mică a Ateneului Român,  va avea loc un recital vocal susţinut de soprana Adelina Diaconu, acompaniată la pian de Krimhilda Cristescu. În program, vor fi lucrări de Antonin Dvořák, Claude Debussy, Gioachino Rossini, Gaetano Donizetti şi Vincenzo Bellini.

Filarmonica „George Enescu” anunţă duminica, 7 iunie, ora 19.00, în Sala mică a Ateneului Român, un recital vocal susţinut de soprana Adelina Diaconu acompaniată la pian de Krimhilda Cristescu.

Soprana Adelina Diaconu a absolvit studiile de licenţă şi master ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, la clasa de canto Silvia Voinea. De-a lungul timpului s-a remarcat la numeroase competiţii naţionale şi internaţionale, printre care „Leyla Gencer Voice Competition” Istanbul, 2010 (s-a clasat printre cei 9 finalişti), „Franz Schubert Competition” Ruse, 2009 (Premiul al II-lea) şi Concursul Naţional de Lied „Ionel Perlea” Slobozia, 2012 (Marele Premiu). Soprana desfăşoară, încă de la vârsta de 15 ani, o bogată activitate concertistică, atât în ţară, cât şi în străinătate. A interpretat, de asemenea, diverse roluri, printre care se numără: Norina din opera Don Pasquale de Donizetti, Fata de Împărat din opera Luceafărul de N. Bretan, Sylvie din opera La Colombe de Gounod, Adela din opereta Liliacul de Johann Strauss, Stasi din opereta Silvia şi Liza din opereta Contesa Maritza de E. Kálmán. În prezent, este solistă a Teatrului Muzical „Nae Leonard” din Galaţi.

 Krimhilda Cristescu a absolvit Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu”, Bucureşti, Facultatea de Instrumente şi Canto, secţia pian principal în 1965, ca şef de promoţie. A participat la nenumărate masterclass-uri, precum: Conservatorul „Rimski – Korsakov” din Leningrad, cu Tatiana Petrovna Kravcenco şi Master „Marguerite Long” la Paris. De asemenea, a realizat imprimări Radio şi TV, dar şi CD-uri personale: integrala sonatelor pentru vioară şi pian de Beethoven şi integrala sonatelor pentru vioară şi pian de Mozart alături de violonistul Octavian Raţiu. Din 1965 este cadru didactic la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, în prezent profesor universitar doctor.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus