Stiri de ultima ora

VIDEO. Enrique Iglesias, concert la Bucureşti. Ascultaţi "Duele el corazón", cea mai noua piesa a cântăreţului

VIDEO. Enrique Iglesias, concert la Bucureşti. Ascultaţi Duele el corazón, cea mai noua piesa a cântăreţului
Cultura
Enrique Iglesias a fost desemnat artistul latin cu cele mai multe hit-uri în topul Hot Latin Songs. Nu mai puțin de 26 de melodii ale cântărețului, lansate în perioada 2 decembrie 1995 — 21 martie 2015, au fost number 1 în topul Billboard. De asemenea, Guinness World Records a notat hitul "Bailando" pentru cea mai lungă staționare în topul Hot Latin Songs, care s-a menținut pe primul loc timp de 41 de săptămâni consecutive.

Enrique Miguel Iglesias Preysler, fiul binecunoscutului interpret spaniol Julio Iglesias și al jurnalistei de origine filipineză Isabel Preysler, s-a născut la Madrid, în Spania, la 8 mai 1975.

În 1985 s-a mutat la Miami, pentru a locui cu tatăl său. A început să cânte încă din perioada liceului, interpretând pentru prima dată o piesă în fața publicului, la școala privată unde studia, Gulliver Private School din Miami. De atunci, și-a format un grup de prieteni cu care a început să cânte prin restaurante, fără ca părinții să știe. Mai târziu, avea să declare că îi plăcea foarte mult să cânte și nu a spus nimănui de teamă să nu-i strice cineva această bucurie, potrivit site-ului  biography.com .

După absolvirea liceului, s-a înscris la Universitatea din Miami, unde intenționa să studieze domeniul afacerilor. Dar a renunțat după doar un an, dorind să se dedice în întregime muzicii. Enrique Iglesias și-a dorit să reușească în lumea muzicii fără ajutorul tatălui său, așa că a înregistrat prima casetă sub numele Enrique Martinez și fără ca Julio Iglesias să știe. În 1995 a semnat primul contract, iar anul următor lansa primul său album, intitulat Enrique Iglesias .

Discul s-a bucurat de succes în Europa latină, fiind comercializat în peste șase milioane de exemplare, iar artistul a fost recompensat cu numeroase premii, printre care premiul Grammy pentru cel mai bun interpret latino și premiul Billboard "Artistul anului". Acesta a fost urmat, un an mai târziu, de Vivir , care a avut același succes și care anunța primul turneu mondial al artistului.

A urmat albumul Cosas del Amor (1998), iar în 1999, piesa Bailamos a ajuns pe prima poziție în topurile americane, fiind folosită și în coloana sonoră a filmului Wild Wild West , cu Will Smith.

Trei ani mai târziu, a lansat primul album în engleză, Enrique (2000), pe care erau incluse piesele "Rhythm Divine" și "Be With You". În 2001, a apărut cel de-al doilea album în engleză, Escape (2001), care cuprindea binecunoscutele piese "Escape", "Maybe", "Don t Turn Off The Lights" și "Hero".

Enrique Iglesias a continuat să lanseze hit după hit, iar în 2003 apare albumul 7 , în 2007 — albumul Insomniac , iar în 2010 — Euphoria , care include piesele "I Like It" și "Ayer". În anul 2008, a lansat două albume de compilație, ce conțin cele mai cunoscute cântece ale sale, unul în limba engleză — Greatest Hits și unul în spaniolă — Enrique Iglesias: 95/08 Éxitos . La începutul anului 2012, artistul ajunsese la peste 40 de milioane de albume vândute în lumea întreagă.

Şase premii Billboard câștigate într-un singur an

În 2013, a lansat noi single-uri, de data aceasta în colaborare cu alți artiști: "Loco" (cu Romeo Santos), "Heart Attack" și "El Perdedor" (cu Marc Antonio Solís) și "I m a Freak" (cu Pitbull), toate trei ocupând poziții importante în topurile muzicale. În martie 2014 a lansat albumul Sex and Love . Artistul a fost răsplătit cu numeroase premii, dintre care se remarcă șase premii Billboard câștigate într-un singur an (2009), șapte albume care i-au adus discul de aur și pe cel de platină, dintre care trei în engleză și patru în spaniolă.

Enrique Iglesias a debutat ca actor la Hollywood, în filmul Once Upon A Time In Mexico , alături de actori celebri precum Antonio Banderas, Salma Hayek și Johnny Depp. În 2007, a fost invitat în comedia tv Two and a Half Men .

Artistul a concertat și în România, în 2002 și în 2008. În prezent, este unul dintre cei mai bine vânduți artiști latino. De altfel, Enrique însuși declara: Nu voi nega niciodată de unde provin. Sunt Latino și asta este evident .

Clipul Bailando a depășit un miliard de vizualizări pe YouTube

Versiunea în limba spaniolă a melodiei Bailando interpretată de Enrique Iglesias a depășit un miliard de vizualizări pe YouTube, fiind singurul cântec în spaniolă din top 10 al celor mai accesate înregistrări de pe această platformă.

Nouă piesă Duele el corazón , în colaborare cu portoricanul Wisin

Cu această nouă piesă Enrique Iglesias încearcă să revină în topurile de vară după precedentele sale succese Bailando din 2014 și El perdón în 2015. Duele el corazón , noua piesă a lui Iglesias, a fost produsă de Carlos Páucar, cu care artistul spaniol menține o strânsă colaborare după numeroase hituri ca Escapar , Do you know? și Can you hear me .

Enrique Iglesias va participa la festivalul KTUphoria din 8 iunie la New York și își va lansa turneul Sex and love , pe 8 mai la Zagreb (Croația), care va continua în Serbia, România, Bulgaria și Azerbaidjan.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus