Stiri de ultima ora

VIDEO Artistul Tudor Gheorghe a explicat de ce numele său a rămas cu prenumele la final: mi-a fost târșă să îl mai schimb

VIDEO Artistul Tudor Gheorghe a explicat de ce numele său a rămas cu prenumele la final: mi-a fost  târșă  să îl mai schimb
Cultura
Artistul Tudor Gheorghe a explicat de ce numele său a rămas cu prenumele la final: ”mi-a fost «târșă» să îl mai schimb”, a spus artistul vineri, invitat într-o ediție specială ”Marius Tucă Show”, anunță MEDIAFAX.

”Așa mi-a zis în clasa I și pe urmă mi-a fost «târșă» să îl mai schimb”, a recunoscut artistul.

”Puțini știu că Tudor este numele de familie”, a explicat Marius Tucă.

Poemele lui Sorescu le consideră artistul cele mai apropiate de personalitatea sa artistică: ”venim amândoi din sate din Oltenia. E foarte greu pentru cineva din altă parte să îi dai să citească Sorescu (...) Sorescu, prin «La Lilieci» readuce la viață lumea satului românesc”, a explicat Tudor Gheorghe.

Tudor Gheorghe este un cântăreţ, compozitor şi actor român, născut pe 1 august 1945, în comuna Podari, judeţul Dolj. Este unul dintre cei mai mari artişti ai tradiţiei româneşti, reuşind de fiecare dată să prezinte concepte noi pentru concertele pe care le susţine şi să reinterpreteze într-o manieră originală moştenirea românilor. Talentul său şi prezenţa scenică sunt inconfundabile, iar sălile de concert sunt pline la fiecare apariţie a sa.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus