Stiri de ultima ora

Vești bune pentru fanii Harry Potter . Patru noi cărți vor fi publicate începând cu 27 iunie

Vești bune pentru fanii  Harry Potter . Patru noi cărți vor fi publicate începând cu 27 iunie
Cultura
Patru noi cărți din universul "Harry Potter", imaginat de scriitoarea britanică J. K. Rowling, vor fi publicate în vara acestui an, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Pottermore, citat deMEDIAFAX.

Noile volume vor permite fanilor "să plonjeze și mai adânc în istoria magiei", potrivit comunicatului, și vor avea ca temă diferite materii predate la Hogwarts, precum poțiunile și îngrijirea creaturilor magice.

Saga se va intitula "Harry Potter: A Journey Through...", iar primele două cărți vor fi lansate pe 27 iunie.

Volumele vor fi disponibile în limbile engleză, franceză, italiană și germană.

În vârstă de 53 de ani, J. K. Rowling, care înainte de a-şi publica romanele din seria "Harry Potter" era o mamă singură ce trăia din ajutorul social, avea în urmă cu câţiva ani o avere de aproximativ un miliard de dolari, potrivit revistei Forbes. Totodată, J. K. Rowling este considerată una dintre cele mai influente femei britanice.

Cărţile "Harry Potter" au fost publicate în peste 500 de milioane de copii între anii 1997 şi 2007 şi au fost adaptate pentru marele ecran, cu Daniel Radcliffe în rolul lui Harry, Emma Watson ca Hermione Granger şi Rupert Grint ca Ron Weasley. Filmele au avut încasări totale de 2,39 de miliarde de dolari.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus