Stiri de ultima ora

Vânzări record pentru concertul extraordinar de Crăciun al Corului Madrigal

Vânzări record pentru concertul extraordinar de Crăciun al Corului Madrigal
Cultura
Entuziasmul publicului pentru concertul rxtraordinar de Crăciun al Corului Naţional de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” creşte de la an la an şi este o tradiţie care a împlinit deja jumătate de secol.

În doar cinci zile de la punerea în vânzare a biletelor pentru cel de-al doilea concert suplimentat la cererea publicului, biletele au fost epuizate. Peste 1.600 de spectatori şi-au asigurat un loc în superba sală a Ateneului Român pentru cele trei concerte pe care Corul Naţional de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” le va susţine în zilele de 7, 8 şi 10 decembrie. Biletele pentru ultimul spectacol sunt disponibile în reţeaua bilete.ro.

Timp de trei zile, începând cu ora 19:00, Corul Madrigal va transforma Ateneul Român în edificiul simbol al celei mai îndrăgite perioade ale anului – sărbătorile de iarnă. Va fi pus în scenă un magic spectacol sonor, care îşi propune să transpună spectatorii în spaţiul de poveste al colindului autentic.

„Este o onoare şi o mare responsabilitate artistică pentru noi să ducem mai departe această splendidă tradiţie a Concertului Extraordinar de Crăciun, să oferim românilor spiritul acestei sărbători, emoţia colindelor şi bucuria de a fi împreună. Şi anul acesta, sute de copii din Programul Naţional Cantus Mundi vor aduce publicului vestea naşterii Domnului alături de mentorii lor din Corul Madrigal, completând cu inocenţa şi talentul lor un eveniment pe care ni-l dorim şi de această dată remarcabil.”– Emil Pantelimon, managerul Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin

Publicul va fi condus într-un basm muzical în care se vor regăsi unele dintre cele mai serafice partituri specifice sărbătorii Naşterii Domnului. Anna Ungureanu şi Cezar Verlan, dirijorul secund al renumitului ansamblu – care va dirija concertul de pe 10 decembrie -  au realizat o selecţie repertorială inedită, care include lucrări clasice româneşti, de inspiraţie folclorică şi religioasă dar şi pagini muzicale internaţionale, din registrul modern, care nu au fost interpretate până acum de un alt ansamblu coral românesc. Ca şi în ultimii patru ani, Corul Madrigal va propune o nouă versiune a uneia dintre cele mai cunoscute colinde din lume, Jingle Bells.

Fiecare concert se va încheia alături de sute de copii şi tineri din Programul Naţional Cantus Mundi, care vor urca pe emblematica scenă a Ateneului Român, alături de mentorii lor, membrii Corului Madrigal, oferind o experienţă artistică unică.

Eveniment susţinut de Primăria Municipiului Bucureşti şi PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive.

Parteneri: Digi 24, Europa Fm

Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” este o emblemă a vieţii muzicale româneşti şi universale. Din momentul înfiinţării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susţinut peste 4.500 de concerte aplaudate în întreaga lume, impunându-se astfel ca un adevărat „brand de ţară”. Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renaşterea europeană, muzica bizantină şi creaţia contemporană românească şi universală. În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summitului Global de Religie, Pace şi Securitate. În 2019, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a împlinit 56 de ani de activitate neîntreruptă, devenind astfel unul dintre cele mai longevive ansambluri corale.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus