Stiri de ultima ora

Un prim succes pentru "Ilegitim" la Berlinale: Premiul Confederaţiei Internaţionale a Cinematografelor de Artă

Un prim succes pentru Ilegitim la Berlinale: Premiul Confederaţiei Internaţionale a Cinematografelor de Artă
Cultura
Un prim succes pentru lungmetrajul "Ilegitim" la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin. Filmul lui Adrian Sitaru a primit Premiul CICAE (Confederaţia Internaţională a Cinematografelor de Artă), iar premiul a fost ridicat de producătoarea Anamaria Antoci, prezentă la Berlinale.

În cadrul unei ceremonii care a avut loc la Grand Hyatt din Berlin, lungmetrajul românesc "Ilegitim" a primit o primă distincţie după premiera mondială care a avut în capitala Germaniei pe 13 febrarie, în cadrul festivalului, la secţiunea Forum.

Trofeul, care reprezintă o importantă „carte de vizită” a peliculei pentru distribuitorii din întreaga lume, a fost ridicat de producătoarea Anamaria Antoci.

Juriul format din Michal Matuszewski, Aistė Račaitytė, Lysann Windisch a avut de ales dintr-o listă de 44 de producţii participante, din care 34 au fost proiectate în premieră mondială.

Singurul lungmetraj românesc prezent în selecţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, “Ilegitim”, a fost primit cu aplauze furtunoase din partea publicului dar şi cu cronici laudative din partea jurnaliştilor internaţionali. 

"Ilegitim", unul dintre cele mai provocatoarea filme din ultimii ani, spune povestea a doi fraţi (Alina Grigore şi Robi Urs) şi iubirea lor ilegitimă. Un tată medic (Adrian Titieni) şi mai multe denunţuri. O familie în care limita dintre moral şi legal nu a existat niciodată. Nici măcar în cazul unui avort.

Din distribuţie fac parte Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Alina Grigore dar şi actori neprofesionişti din cadrul şcolii de actorie InLight - Robi Urs, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu, Mihaela Perianu.

Ilegitim este al doilea film românesc premiat la această ediţie a Berlinalei, după ce, tot ieri, scurtmetrajul "O noapte la Tokoriki" al Ruxandrei Stroe a primit premiul special pentru cel mai bun scurtmetraj din partea juriului internaţional la secţiunea Generation 14plus.

"O noapte la Tokoriki" a primit premiul special al juriului internaţional al secţiunii Generation 14plus, care o valoare de 2.500 de euro, suma fiind oferită de Bundeszentrale für Politische Bildung (Federal Agency for Civic Education). Juriul internaţional al acestei secţiuni din cadrul Festivalului de la Berlin a fost format din: Sam de Jong, Petros Silvestros şi Liz Watts. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus