Stiri de ultima ora

Un Preşedinte-Director general pentru Televiziunea Română. Şedinţă a Parlamentului

Un Preşedinte-Director general pentru Televiziunea Română. Şedinţă a Parlamentului
Cultura
Parlamentarii reiau procedura de vot pentru un nou Preşedinte-Director general al Televiziunii Române. . StirileTVR.ro vă ţin la curent cu cele mai importante momente ale şedinţei de plen.

ACTUALIZARE Ora de ştiri Şedinţa de plen nu a început încă, transmite Ruxandra Gheorghe Negrea. Se pare însă că va fi cvorum. Din totalul de 542 de parlamentari, ar trebui să fie în sală cel puţin 272.

Dacă numele înaintat de noul Consiliu de Administraţie va fi respins de plenul reunit, atunci cel mai probabil mâine Comisiile de Cultură se vor întâlni pentru a face o nouă propunere. Cu această propunere se va veni din nou într-o şedinţă a plenului reunit, pentru o decizie finală, explică reporterul Ştirilor TVR.

Se pare că au fost negocieri foarte intense privind nominalizarea noului şef al TVR.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat că liberalii care vor absenta nemotivat atât la acest vot, cât şi la cel privind solicitarea DNA în cazul deputatului Sebastian Ghiţă, nu se vor regăsi pe liste la alegerile parlamentare.

Gorghiu a precizat că PNL va susţine propunerea venită din partea Guvernului pentru şefia SRTV.

Alertă referitoare la situația TVR

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a trimis Biroului permanent al Camerei Deputaţilor o scrisoare în care arată că pe site-ul Consiliului Europei a fost postată o alertă referitoare la situaţia Televiziunii Române, în care cere un punct de vedere oficial cu privire la modificarea legislativă care ar putea duce Televiziunea Publică în insolvenţă.

Săptămâna trecută, grupul PSD de la Camera Deputaţilor a anunţat că nu îl susţine pe George Orbean pentru funcţia de Preşedinte-Director general.

"Grupul parlamentar al PSD îşi reiterează poziţia cu privire la numirea Preşedintelui-Director general al TVR. Social-democraţii doresc în fruntea Televiziunii Naţionale o persoană cu pregătire adecvată, cu experienţă şi cu viziune. Totodată, prezentarea unei strategii privind situaţia destul de dificilă a TVR este esenţială pentru orice candidat la funcţia de preşedinte al instituţiei mass-media susţinută din banul public. Din păcate, George Orbean a picat acest test atât din punctul de vedere al Comisiilor de cultură ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, cât şi în şedinţa de plen reunit care a avut loc miercuri, 23 martie 2016", se arată într-un comunicat de presă al liderului deputaţilor PSD, Florin Pâslaru.

Vă amintim că, acum o săptămână, Parlamentul a votat noul Consiliu de Administraţie al SRTV cu 312 voturi pentru şi 21 împotrivă.  La scurt timp după vot, membrii CA l-au propus Preşedinte-Director general pe George Orbean. .
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus